Η «Πρωτοβουλία» σε όλες τις γειτονιές της Πάτρας – Επίσκεψη στην Δημοτική Κοινότητα Οβρυάς

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επισκέψεις της «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου Πατρέων. Την προηγούμενη εβδομάδα η «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» επισκέφθηκε την Δημοτική Κοινότητα Οβρυάς, όπου τα στελέχη της δημοτικής παράταξης υποδέχθηκε η Πρόεδρος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας κ. Βασιλική Σιβρήκα-Κοτσόκολου.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Οβρυά. Τα κυριότερα θέματα της Κοινότητας είναι τα εξής:

• Η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης: ένα σημαντικό μέρος της κοινότητας εξυπηρετείται επί του θέματος από βυτία είτε δημοτικά είτε ιδιωτικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εισοδήματα των κατοίκων της Κοινότητας.

• Υπάρχει πληθώρα μαθητών χωρίς σχολική στέγη. Η αύξηση του πληθυσμού στην Οβρυά δεν συνοδεύτηκε από επέκταση στην κτηριακή υποδομή των σχολικών μονάδων της Κοινότητας με αποτέλεσμα τα σχολεία της Οβρυάς να έχουν κορεστεί από μαθητικό δυναμικό και να μην είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν απρόσκοπτα όλους τους μαθητές. Σημειώνεται ότι στην Οβρυά δεν υπάρχει και Παιδικός Σταθμός.

• Όπως και στις υπόλοιπες Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, έτσι και στην Οβρυά υπάρχει θέμα με την έλλειψη αστυνόμευσης, κάτι που γίνεται ακόμα πιο έντονο μετά και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Έχουν αναφερθεί στην Αστυνομία προβλήματα με ναρκωτικά στην πλατεία Ντεβέ της Οβρυάς, τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί ως έπρεπε.

• Το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Κοινότητας αλλά και το αγροτικό ιατρείο (που στεγάζεται σε άλλο κτήριο) είναι με ενοίκιο. Θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα στέγασής τους σε κτήρια που να ανήκουν στο Δήμο.

• Υπάρχει σοβαρή έλλειψη αθλητικών χώρων στην Οβρυά και σε συνδυασμό με την πολυπληθή νεολαία της Κοινότητας πρόκειται για ένα επίσης σημαντικό θέμα.

• Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την απόκριση των Υπηρεσιών Πρασίνου, Αυτεπιστασίας και Ηλεκτροφωτισμού. Όσον αφορά τη ΔΕΥΑΠ, αν και δεν υπάρχει πλήρως χαρτογραφημένο δίκτυο, οι συχνές και πολύωρες διακοπές νερού κατά το παρελθόν έχουν αντιμετωπιστεί σε ικανοποιητικό βαθμό.

Η κ. Βασιλική Σιβρήκα-Κοτσόκολου, η οποία συμμετέχει ενεργά και στο Σωματείο Ελληνικών Χορών «Καρατζάδες», έχει στηρίξει ολόθερμα τις δράσεις της Ανακύκλωσης και του Κοινωνικού Φαρμακείου. Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι καθ’ όλη την περασμένη τριετία ο μόνος επικεφαλής παράταξης που τους επισκέφθηκε είναι ο κ. Τζουραμάνης.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» κ. Ανδρέας Τζουραμάνης δεσμεύτηκε για την ανάδειξη των προβλημάτων της Δημοτικής Κοινότητας Οβρυάς στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για