Καμμένος: “Αυτοί που δωροδόκησαν θα πληρώσουν στο δημόσιο”

«Για την υπόθεση των ελικοπτέρων από την εισαγγελία διαφθοράς έχει διαβιβαστεί φάκελος στη Βουλή που αφορά πολλά πολιτικά πρόσωπα», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega o υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ,σημειώνοντας πως όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του: «Βρήκα συμβάσεις όπου οι ρήτρες κατά των προμηθευτών ουδέποτε ενεργοποιήθηκαν. Οπου το υπουργείο Άμυνας έλεγε ότι δεν θα πρέπει να πληρωθεί αυτή η σύμβαση και το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, πλήρωνε. Εκεί γινόταν διπλό το παιχνίδι».

 

Σχετικά με τη δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε: «Mέχρι τώρα αυτό που γινόταν ήταν ότι πράγματι υπήρχαν φάκελοι που πήγαιναν στη δικαιοσύνη. Οταν υπήρχε πολιτικό πρόσωπο σταμάταγε η έρευνα. Εμείς τώρα διαχωρίζουμε την υπόθεση για τα πρόσωπα που δεν είναι πολιτικά συνεχίζεται η ποινική διερεύνηση, αλλά έχουμε και αστική διερεύνηση».

Και πρόσθεσε: «Εμείς θα καθίσουμε στο τραπέζι τις εταιρείες και αυτοί που έχουν δωροδοκήσει αποδεδειγμένα θα πληρώσουν στο ελληνικό δημόσιο. Μία εταιρεία ευρωπαϊκή η οποία έχει αποδεδειγμένα δωροδοκήσει βάσει της ευρωπαϊκής οδηγίας δεν έχει το δικαίωμα να ξαναπάρει μέρος σε διαγωνισμό».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για