Ζάκυνθος: Καταδικαστικές ποινές με εξαγορά για την υπόθεση εμπρησμού στο Δήμο

Με την καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών για τους δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων με εξαγοράσιμες ποινές και την διατήρηση της αρχικής καταδίκης στον τρίτο που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο έπεσε η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης για την απόπειρα εμπρησμού των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Ζακυνθίων, που στεγαζόντουσαν στο κτίριο του Ξενία, τον Σεπτέμβριο του 2007.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία έπεσε η αυλαία της πολύκροτης δίκης καταδικάστηκαν οι Βασίλης Στεριώτης, πρώην προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου και Νίκος Κωνσταντάκος, ταχυμεταφορέας, σε ποινή τεσσάρων ετών ο καθένας για την κατηγορία της συνέργειας και έξι μήνες ο καθένας για την κατηγορία της συμμετοχής σε συμμορία εγκλήματος.

Ο τρίτος των κατηγορουμένων, Αλβανός υπήκοος, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να παραμείνει η αρχική καταδίκη των έξι ετών και φυγοδικεί. Ο τέταρτος των κατηγορουμένων, πρώην Δήμαρχος Κων. Τσαγκαρόπουλος απεβίωσε τον Μάρτιο του 2014.

Πηγή: imerazante.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για