Σακελλαρίδης προς Σαμαρά: Μαθήματα διαπραγμάτευσης δεν θα πάρουμε

«Ο κ. Σαμαράς είτε δεν αντιλαμβάνεται τι διαβάζει είτε συνηθισμένος στο ρόλο του ικέτη κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχετικά με τη δήλωση του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για την επιστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Και προσθέτει: «Στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν λέει τίποτε διαφορετικό από αυτό που η κυβέρνηση λέει στον ελληνικό λαό. Ενημερώνει για τη δύσκολη κατάσταση, διατυπώνει το αυτονόητο για την καταβολή μισθών και συντάξεων και θέτει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τα τεχνικά κλιμάκια σε σχέση με την εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φλεβάρη. Όλα όσα δηλαδή λένε τα κυβερνητικά στελέχη εδώ και βδομάδες και όσα ειπώθηκαν στην επταμερή συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής το βράδυ της Πέμπτης! Και αυτό φαίνεται στον κ. Σαμαρά διγλωσσία!

Η ελληνική κυβέρνηση πήρε πρωτοβουλίες σε κορυφαίο επίπεδο, για να διασφαλίσει όχι μόνο τη ρευστότητα, αλλά να δώσει ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία. Και τα κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν για αυτά τα ζητήματα στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα και δόθηκαν λύσεις. Και όλα αυτά ενώ ο κ. Σαμαράς ως Πρωθυπουργός μας είχε συνηθίσει να αναμένει ματαίως να συναντηθεί με ηγέτες, όταν απεύθυνε αιτήματα.

Επομένως, μαθήματα διαπραγμάτευσης δεν θα πάρουμε.

Ας κρίνουν οι πολίτες με βάση τους δύο ψηφισμένους νόμους -για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές- για το αν η κυβέρνηση υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους. Ας κρίνουν οι πολίτες, αν ο Αλέξης Τσίπρας «κλαίγεται» στους Ευρωπαίους ηγέτες, με βάση την επιστολή. Και ας κρίνουν οι πολίτες τι έπραττε ο κ. Σαμαράς σε αντίστοιχες περιστάσεις».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για