Πάτρα: Απέτρεψαν αυτοκτονία φοιτητή στο Πανεπιστήμιο – Θύματα BYLLING στην Φοιτητική Εστία

Περιστατικά ψυχολογικής και λεκτικής βίας και μάλιστα σε ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την φοιτητική εστία της Πάτρας, την μεγαλύτερη στην Ελλάδα, καθώς φιλοξενεί 800 φοιτητές και σε αυτή σιτίζονται καθημερινά 6.200 άτομα.

Οι εστίες χαρακτηρίζονται από τους υπευθύνους ως χώροι συγκέντρωσης βίαιων συμπεριφορών, λόγω του ότι τα απιδιά μόλις έχουν ξεφύγει από τον στενό οικογενειακό κλοιό, για αυτό και έχουν οριστεί υπάλληλοι ή εκπαιδευτικοί να επιβλέπουν και να ενημερώνουν για το κάθε τι που τα αφορά.

Φοιτητές κατά διαστήματα απευθύνονται στην διεύθυνση της εστίας και ζητούν αλλαγή δωματίου, γιατί περνούν δύσκολες ώρες με τα άτομα που συγκατοικούν, με αποτέλεσμα από εκείνη την στιγμή, τόσο οι ίδιοι όσοι και αυτοί που τους ενοχλούν να μπαίνουν σε καθεστώς διακριτικής και καθημερινής παρακολούθησης, για αν ελεγχθεί η μετέπειτα σχέση τους.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της εστίας Γιώργος Αθανασόπουλος, υπήρξε περιστατικό, όπου οι φοιτητές τον ενημέρωσαν για συμφοιτητή τους που είχε αναφέρει ότι θέλει να αυτοκτονήσει. Αμέσως κινητοποιήθηκαν το παιδί εισήχθη σε κλινική και απετράπη το μοιραίο.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για