Η συνάντηση που τάραξε τον Βαγγέλη λίγο πριν το τραγικό τέλος

Η συνάντηση που τάραξε τον αδικοχαμένο Βαγγέλη

Τις τρεις τελευταίες μέρες της ζωής του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη ερευνούν οι αρχές εκτιμώντας ότι εκεί θα βρουν απαντήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε συνάντηση με τον πρώην συγκάτοικό του τρεις μέρες πριν χαθούν τα ίχνη του.

Η συνάντηση αυτή φέρεται να τον τάραξε και από εκείνη την ημέρα εμφανιζόταν ιδιαίτερα αγχωμένος.

Ο σπουδαστής είχε αποφοιτήσει και πήγε στη σχολή για να πάρει το απολυτήριό του.

Ωστόσο η γραμματεία ήταν κλειστή την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου.

Εκεί και λίγο αργότερα στο λεωφορείο για τα Ιωάννινα συναντήθηκε με τον Βαγγέλη και ειχαν σύντομες συνομιλίες.

Παρότι ο ίδιος έχει πει ότι ήταν άνευ ουσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, μαρτυρίες λένε ότι από την ημέρα εκείνη ο Βαγγέλης ήταν σκεπτικός και προβληματισμένος.

Νέα κατάθεση της μητέρας του Βαγγέλη

Σημαντική θεωρείται και η συμπληρωματική κατάθεση που θα δώσει η μητέρα του σήμερα, σε μία προσπάθεια να ανασύρει από τη μνήμη της λεπτομέρειες από την τηλεφωνική συνομιλία με το γιο της, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις αστυνομικές έρευνες, ίσως και να δώσουν νέα κατεύθυνση σε αυτές.

Εκτιμάται ότι τώρα η αστυνομία θα προσπαθήσει με τη βοήθεια της μητέρας του Βαγγέλη να έχει μία περισσότερο αναλυτική διάσταση για το τι συνέβη με λεπτομέρειες από τις τελευταίες επικοινωνίες που είχε εκείνη με το γιο της.

Να σημειωθεί ότι στα χέρια της αστυνομίας υπάρχουν πάνω από εκατό καταθέσεις από σπουδαστές, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς της Γαλακτοκομικής Σχολής ενώ μεγάλη βάση δίνεται στη συμπλήρωση της εικόνας του προφίλ του Βαγγέλη με σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από όσους το γνώρισαν καλύτερα.

Φυσικά από τα στοιχεία αυτά αλλά και τις αναφορές για καψόνια που γίνονταν μέσα στη Σχολή ειδικότερα ως φαίνεται στο πλαίσιο της περσινής χρονιάς προκύπτει ότι δεν πρέπει να εκτιμηθεί ή τουλάχιστον να μην αποκλειστεί σενάριο που να μην έχει να κάνει με απόφαση αυτοχειρίας από τη μεριά του Βαγγέλη ή ενδεχομένως σε ένα περίεργο συνδυασμό πραγμάτων και καταστάσεων.

Τα πρώτα μαύρα «γενέθλια»

Δευτέρα 23 Μαρτίου 1995. Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια γεννήθηκε το γελαστό παιδί που είδαμε στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν κατά την αναζήτησή του στις δραματικές μέρες της εξαφάνισης λίγο πριν το τραγικό τέλος.

Δεν ήταν ιδιαίτερα ζωηρός, μάλλον ήσυχος, μεγαλωμένος με αρχές από την οικογένειά του, με ένα σοβαρό προφίλ που το χαρακτήριζε και που κάποιοι θα λέγανε ότι απλά είναι ένα παιδί ήπιων τόνων στη λογική ότι δεν είχε ασχοληθεί ούτε καν πειράξει ποτέ και κανένα.

«Ο Βαγγέλης ήταν η αδυναμία των γονιών καταλαβαίνετε ήταν ο πρωτότοκος, όχι απλά δε στερήθηκε κάτι ποτέ, του δόθηκαν τα πάντα σε βαθμό υπέρτατο, οι γονείς του είναι άνθρωποι του μόχθου αγωνίζονται όλα αυτά τα χρόνια με μόνο άξονα να διασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά τους, σε αυτή τη λογική ο πατέρα του, του είχε προτείνει να πάει να σπουδάσει στη Γαλακτοκομική Σχολή μιας και ο νεαρός Βαγγέλης δεν είχε εκφράσει την επιθυμία να σπουδάσει κάτι άλλο ή να ασχοληθεί με κάτι άλλο οπότε η λογική υποδείκνυε ως χρυσή τομή να πάει στα Γιάννενα και με την επιστροφή του στο νησί διότι αυτό ήταν βέβαιο ότι θα συνέβαινε καθώς ο Βαγγέλης δεν ήθελε να φύγει και να αλλάξει ζωή εκτός νησιού να ανοίξει μία επιχείρηση που θα σχετιζόταν οπωσδήποτε με τη δουλειά του πατέρα του ο οποίος θα το βοηθούσε να ανοίξει τα φτερά του», θα πει ο θείος του Γιώργος Ανδριαδάκης.

Ο Βαγγέλης δυστυχώς δεν θα πραγματώσει όλα όσα ονειρεύτηκε και που ίσως δε θα μπορέσουμε να μάθουμε ποτέ ποια ήταν αυτά.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για