Βρετανοί φοιτητές ιατρικής στο πλευρό του ΙΚ

Επτά βρετανοί φοιτητές Ιατρικής σουδανικής καταγωγής, αλλά και ένας Αμερικανός και ένας Καναδός, πιστεύεται ότι ταξίδεψαν στη Συρία για να εργαστούν σε νοσοκομεία τα οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα τούρκος βουλευτής.

Δέκα μέλη της ομάδας, ηλικίας από 19 ως 25 ετών, ταξίδεψαν αεροπορικώς από την πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ, στην Κωνσταντινούπολη στις 12 Μαρτίου, σύμφωνα με τον Μεχμέτ Αλί Εντίμπογλου, βουλευτή της αντιπολίτευσης στην μεθοριακή περιοχή Χατάι, ο οποίος προσπαθεί να βοηθήσει τις οικογένειες των φοιτητών να τους βρουν.

Ένα ενδέκατο μέλος της ομάδας–στην οποία περιλαμβάνονται και δύο Σουδανοί–ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη από το Τορόντο προτού περάσουν όλοι μαζί παράνομα στη Συρία, είπε ο Εντίμπογλου στο Ρόιτερς.

Αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης είπε ότι οι βρετανικές, τουρκικές και σουδανικές υπηρεσίες ασφαλείας διεξάγουν από κοινού έρευνες, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Το Φόρειν Όφις ανακοίνωσε ότι παρέχει προξενική βοήθεια στις οικογένειες των φοιτητών και ότι έχει ενημερώσει την τουρκική αστυνομία ώστε να επιχειρήσει να εντοπίσει τα ίχνη τους.

Ο Εντίμπογλου δήλωσε ότι το γκρουπ των φοιτητών, κάποιοι από αυτούς έχοντας μόλις πάρει πτυχίο και κάποιοι άλλοι φοιτητές της Ιατρικής ακόμη, βρίσκεται κοντά στην πόλη Τελ Αμπιάντ, μία περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος και βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων εντός της Συρίας.

«Εικάζω ότι έχουν πάει στο Τελ Αμπιάντ, γιατί γνωρίζω ότι το νοσοκομείο εκεί έχει πολλά περιστατικά», είπε ο βουλευτής.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Observer, όλα τα μέλη της ομάδας έχουν σουδανική καταγωγή αλλά έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στη Βρετανία, ενώ φοίτησαν ή φοιτούν ακόμη στην Ιατρική Σχολή του Χαρτούμ.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για