Τα Apple Stores εντυπωσιάζουν

Παρά τις διάφορες ιστορίες που ακούγονται ή γράφονται για τα Apple Stores, οι λιανικές πωλήσεις της τεχνολογικής εταιρείας συνεχίζουν να αναπτύσσονται.

Η Apple διαθέτει 400 καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο και δείτε κάποια απίστευτα δεδομένα που συγκέντρωσε το Business Insider του Bloomberg.

Τα Apple Stores μαζεύουν τόσο κόσμο στα εμπορικά κέντρα, που η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να ζητά και να διαπραγματεύεται χαμηλότερα ενοίκια. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το άνοιγμα ενός Apple Stores σε ένα εμπορικό κέντρο μπορεί να αυξήσει την κίνηση έως και κατά 10%.

Η εταιρεία απασχολεί περίπου 50.000 υπαλλήλους στα καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι μαζί είναι όσο μία μικρή πόλη.

Τα Apple Stores επισκέπτονται ένα εκατομμύριο πελάτες την ημέρα. Δηλαδή 365 εκατομμύρια άνθρωποι το χρόνο. Στα πάρκα της Disney πηγαίνουν 130 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Το μαγαζί με την περισσότερη κίνηση είναι το Nanjing East στη Σαγκάη. Έχει 25.000 επισκέπτες τη μέρα. Τόσοι άνθρωποι όλοι μαζί δε χωράνε ούτε στη Madison Square.

Το Genius Bar εξυπηρετεί 95.000 πελάτες την ημέρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αρκετοί για να γεμίσουν ένα μεγάλο στάδιο… δύο φορές.

Η Apple νοικιάζει πάνω από 455.000 τετραγωνικά μέτρα για τις δραστηριότητες λιανικής.

Στα τέλη του 2014, υπήρχαν 437 καταστήματα Apple, εκ των οποίων τα 259 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα υπόλοιπα διασκορπισμένα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο μέσος τζίρος κάθε καταστήματος Apple είναι τα 50,6 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει άλλα 25 νέα καταστήματα μέσα στο 2015, τα περισσότερα εκ των οποίων εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όταν βγήκε το iPhone 6 στις 19 Σεπτεμβρίου του 2014, η ουρά έξω από το κατάστημα της Apple στην πέμπτη λεωφόρο στη Νέα Υόρκη έφτασε 12 τετράγωνα μακριά. Πολλοί άνθρωποι είχαν κοιμηθεί σε χάρτινα κουτιά το βράδυ πριν βγει το νέο τηλέφωνο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για