Λεφτά… υπήρχαν! Αυτός είναι ο πολιτικός με τα €5.000.000 στην Ελβετία! Και όχι, δεν είναι ο Παπακωνσταντίνου!

Τελικά στην Ελλάδα και λεφτά υπάρχουν και κροίσοι με καταθέσεις εκατομμυρίων. Απλά, τα λεφτά υπάρχουν σε καταθέσεις στην Ελβετία! Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και για το σκάνδαλο SwissLeaks με τις καταθέσεις εκατομμυρίων στην τράπεζα HSBC έρχονται να προκαλέσουν το… κοινό αίσθημα.

Εν αρχή ην η λίστα Λαγκάρντ. Μια υπόθεση για την οποία έχουν γραφτεί και έχουν λεχθεί πολλά και για την οποία έχει παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Μια αποκάλυψη για πρόσωπο που βρίσκεται στην περιβόητη λίστα έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω. Και αυτό γιατί πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο, το οποίο εμφανιζόταν μέχρι τώρα ως πληρεξούσιο μεγάλου ποσού, πάνω από 5 εκατ. ευρώ, στη λίστα Λαγκάρντ. Όμως αποδεικνύεται, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, πως δεν ήταν απλώς ο διαχειριστής του λογαριασμού αλλά ο δικαιούχος του.

Ο οικονομικός εισαγγελέας, Π. Αθανασίου, τον κάλεσε να εξηγήσει και να δικαιολογήσει το ποσό.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από δυο δημοσιογράφους ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου, που την περασμένη Τετάρτη βρέθηκαν στα γραφεία του ΣΔΟΕ και συναντήθηκαν με τους οικονομικούς εισαγγελείς. Τους ενημέρωσαν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πως ο Ερβέ Φαλτσιανί, ο υπάλληλος της HSBC που πήρε τα στοιχεία με τους καταθέτες, τους έδωσε και το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση και δεν έχει αποσυρθεί από την πολιτική, καθώς τώρα δίνει ατύπως συμβουλές σε πολιτικό κόμμα!

πηγή: Newsit.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για