Χαροκόπος: «Στήριξη Συλλόγου Νεφροπαθών Πάτρας για την διαδικασία προμήθειας φίλτρων τεχνητού νεφρού από τα νοσοκομεία»

Χαροκόπος: «Στήριξη Συλλόγου Νεφροπαθών Πάτρας για την διαδικασία προμήθειας φίλτρων τεχνητού νεφρού από τα νοσοκομεία»

Οργή και αγανάκτηση εκφράζει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Νεφροπαθών Πάτρας για τις πολιτικές και τα μέτρα που εφαρμόζουν οι διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων για την προμήθεια των φίλτρων τεχνητού νεφρού θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών.

Από την επιλογή του φίλτρου τεχνητού νεφρού εξαρτάται η ζωή του αιμοκαθαρόμενου. Δεν είναι δυνατόν να επιλέγονται τέτοιου είδους υλικά από διοικητικούς υπαλλήλους χωρίς να τηρείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο προδιαγραφών για την ποιότητά τους. Όλες οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού επιβάλλεται να χρησιμοποιούν υλικά σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και όχι με γνώμονα την μείωση του κόστους.

Οποιαδήποτε δημοσιονομική πολιτική εις βάρος της ζωής των ατόμων με νεφροπάθειες και χρόνιες παθήσεις κρίνεται απαράδεκτη και εγκληματική.

Καλείτε η Πολιτεία και ο Υπουργός Υγείας προσωπικά να παρέμβει για να δοθεί ένα τέλος στην απαράδεκτη αντιμετώπιση του ζητήματος της προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων θα αγωνιστεί στο πλευρό του Συλλόγου Νεφροπαθών Πάτρας για την προάσπιση και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για