Τρεις προσαγωγές για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη! Εντοπίστηκαν οι υβριστές – Πρόκειται για φοιτητές – Ο ένας γνώριζε τον 20χρονο φοιτητή και την παρέα των Κρητικών

Τρία 24ωρα μετά την κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Σελλί του Ρεθύμνου, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση προχώρησαν στις πρώτες προσαγωγές. Πρόκειται για τρεις φοιτητές που ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως οι υβριστές του αυτόχειρα φοιτητή.

Ο εντοπισμός τους σύμφωνα με το Newsit έγινε μέσω διαδικτύου, έπειτα από ποινική δίωξη που άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας μέσω της οποίας δημοσιεύθηκαν τα επίμαχα υβριστικά σχόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία άτομα είναι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Μυτιλήνη. Για τον ένα μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες πως γνώριζε όχι μόνο τον άτυχο φοιτητή, αλλά και τους Κρητικούς που τον βασάνιζαν στη σχολή του. Τα στοιχεία δόθηκαν τη νύχτα από τη Google στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τώρα ερευνάται τόσο η μεταξύ τους σχέση που θεωρείται δεδομένη, όσο και η σχέση τους με άτυχο Βαγγέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει γίνει έρευνα στα σπίτια τους και εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Η κατάθεση της μάνας του Βαγγέλη Γιακουμάκη
Εν τω μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ., αναμένεται να καλέσει τις επόμενες ημέρες για κατάθεση την μητέρα του Βαγγέλη για να καταγραφεί με λεπτομέρειες η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της το προηγούμενο βράδυ και κατά τη διάρκεια της οποίας φαίνεται να της ανακοίνωσε τα άσχημα βαθμολογικά αποτελέσματα.
Πάντως, η τελευταία τηλεφωνική κλήση που φαίνεται ότι δέχθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν στις 12:53 το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου, μία ώρα πριν εξαφανιστεί, από έναν συμφοιτητή του που τον κάλεσε για να φάνε μαζί στο εστιατόριο της εστίας.

Η τηλεφωνική αυτή κλήση κράτησε μόλις 14 δευτερόλεπτα, δεν προέκυψε κάτι άλλο από αυτή και συν τοις άλλοις είχε αναφέρει εγκαίρως ο συγκεκριμένος φοιτητής την σύντομη αυτή τηλεφωνική επικοινωνία και στην κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία.
Σε κλοιό αστυνομικών η Γαλακτοκομική σχολή
Εν τω μεταξύ η κοινωνία των Ιωαννίνων «βράζει» μετά τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Και χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση έξω από τη Σχολή με τους διαδηλωτές να ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά και να εξαπολύουν ύβρεις και απειλές κατά των σπουδαστών.

Οι φοιτητές επαναλαμβάνουν ότι ζουν έναν εφιάλτη καθώς διστάζουν πλέον να βγουν από το κτίριο και να φτάσουν μέχρι τις κοντινές καφετέριες, όπως συνήθιζαν να κάνουν όλο αυτό το διάστημα. Αποτέλεσμα της έντασης που επικρατεί είναι η Σχολή να αστυνομοκρατείται. Αστυνομικοί βρίσκονται τόσο περιμετρικά όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου προκειμένου να προστατεύσουν τους σπουδαστές.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για