Ο Κώστας Σπαρτινός για την “απομάκρυνση” Αμπαζή από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας

Θέση για το θέμα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας Θεόδωρου Αμπαζή μέσω ανακοίνωση του παίρνει ο επικεφαλής της παράταξης ” ΡΑΠ-ΠΑΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ”, Κώστας Σπαρτινός.

Η ανακοίνωση

Σε σχέση με τη συζήτηση των τελευταίων ημερών για το θέμα του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, ως εκπρόσωπος της ΡΑΠ-ΠΑΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ στο Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ θέλω να δηλώσω τα εξής:

1.       Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ορίσει ομόφωνα το σημερινό Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, το οποίο οφείλει να αποτιμήσει τη θητεία του κ. Θ.Αμπαζή και στη συνέχεια να αποφασίσει σύμφωνα με τις νόμιμα προβλεπόμενες διαδικασίες.

2.       Οι δημόσιες τοποθετήσεις από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και του ίδιου του Δημάρχου που παραπέμπουν σε προαποφασισμένες επιλογές, πριν τοποθετηθεί το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, υποβαθμίζουν τη λειτουργία του ορισμένου από το Δημοτικό Συμβούλιο αρμόδιου οργάνου, εμφανίζοντάς το ως απλό ενεργούμενο της δημοτικής πλειοψηφίας.

3.       Από τις ίδιες τοποθετήσεις και άλλες ενέργειες της δημοτικής αρχής στο χώρο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου, δημιουργείται η εντύπωση ότι η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε επιλογές ιδεολογικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζοντας πιθανά την τέχνη ως προπαγανδιστικό εργαλείο προώθησης των ιδιαίτερων αντιλήψεων του κομματικού της φορέα, πράγμα που απαξιώνει τον πολιτισμό και έρχεται σε αντίθεση με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των δημοτών.

4.       Ενημερωθήκαμε ότι συγκαλείται συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ την ερχόμενη Τρίτη. Ελπίζουμε, με την ευθύνη του Προέδρου του, να γίνει μια ουσιαστική και όχι προκατασκευασμένη συζήτηση για το θέμα. Θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα αν στη συνεδρίαση παρευρεθεί και ο κ. Δήμαρχος για να αναπτύξει τις απόψεις του.

5.    Καλόν είναι, τέλος, ο κ. Δήμαρχος να καταλάβει ότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα ούτε τον ίδιο ούτε την πόλη να συμπληρώνει κάθε τοποθέτησή του επί παντός του επιστητού με μια καταγγελία για τον … ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου γνωρίζει πολύ καλά ότι ο λαός της Πάτρας δεν τον εμπιστεύτηκε επειδή ήθελε να εφαρμόσει τις πολιτικές του ΚΚΕ. Δεν θέλουμε να του θυμίζουμε κάθε φορά ότι το κόμμα του στις πρόσφατες εθνικές εκλογές τιμήθηκε από το 6,5% του πατραϊκού λαού.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για