Καταγγελία Βαρουφάκη στη Βουλή: “Βρήκα μπάχαλο στο υπουργείο Οικονομικών”

Καταγγελία σοκ, αποκαλυπτική του μπαχάλου που επικρατεί στο κράτος και πιο συγκεκριμένα στο Υπουργείο Οικονομικών έκανε σήμερα το πρωί από τη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας ότι το ελληνικό αίτημα για τη δίμηνη παράταση του Μνημονίου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου δεν υπάρχει στα αρχεία του Υπουργείου καθώς το πήρε μαζί του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αποχωρώντας από το Υπουργείο. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ κ. Μαυραγάνη για το αν υπάρχει το σχετικό ελληνικό αίτημα ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά : “Το συγκεκριμένο αρχείο το αναζήτησα. Δεν υπάρχει. Είναι στο απόρρητο εμπιστευτικό πρωτόκολλο αρχείο του κ. Χαρδούβελη το οποίο το πήρε μαζί του φεύγοντας από το Υπουργείο.

Μου είπαν ότι είναι απολύτως σύννομη η πράξη του. Ο υπουργός έχει δικαίωμα να παίρνει μαζί του ό,τι υπάρχει στο απόρρητο εμπιστευτικό πρωτόκολλο μετά την απομάκρυνσή του από το Υπουργείο. Είναι μία πρακτική που δεν συνάδει με ευνομούμενο κράτος”. Ο κ. Βαρουφάκης όμως δεν έμεινε εκεί. Όπως είπε στο αρχείο του Υπουργείου δεν υπάρχει ούτε η πρώτη ούτε η μετέπειτα δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ την οποία αναγκάστηκε έπειτα από τρεις ημέρες αναζήτησης να απευθυνθεί στο ΔΝΤ για να την βρει. ” Είναι μια εικόνα που νομίζω ότι πραγματικά πρέπει να μας θλίβει όλους. Όταν εγώ θα αποχωρήσω ο επόμενος δεν θα βρει αυτό το απόλυτο κενό.

Η οργή μου ήταν σχεδόν άπειρη. Θεωρώ ότι πρέπει να εγκαλέσουμε όλοι όλους μας. Δεν υπάρχει κανένας Υπουργός ο οποίος μπορεί να αφαιρεί από τα αρχεία του κράτους τέτοιου είδους έγγραφα” κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για