ΣΟΚ -Μεσολόγγι: Μητέρα και γιος ζουν εδώ και ένα χρόνο σε αυτοκίνητο! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ξανά στο προσκήνιο ο γολγοθάς μιας άτυχης γυναίκας που αναγκάστηκε να ζει μέσα στο αυτοκίνητό της μαζί με τον 26χρονο γιο της, δίχως καμιά ελπίδα για μια ανθρώπινη ζωή

Κάτω από το όριο της φτώχειας και της εξαθλίωση ζει, εδώ και 1 χρόνο, Μεσολογγίτισσα μαζί με τον 26χρονο γιο της αφού δεν ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ούτε για να καλύψουν τις απαραίτητες ανάγκες σίτισής τους, ενώ καθημερινά αναζητούν ένα πιάτο φαγητό στο συσσίτιο της εκκλησίας ή στη βοήθεια που προσφέρουν οι γείτονες από την περιοχή όπου έχουν σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους, το οποίο έχουν μετατρέψει σε σπίτι.
Όλα ξεκίνησαν όταν η 45χρονη μητέρα έμεινε χωρίς δουλειά, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού στο οποίο έμενε….

Αν και όλα τα ΜΜΕ είχαν ασχοληθεί και είχαν προβάλλει το θέμα πριν από 5 μήνες καμία οριστική λύση στο πρόβλημά της δεν υπήρξε. Η ίδια μας ενημέρωσε ότι μετά την προβολή του θέματος της προσφέρθηκε στέγη σε ξενοδοχείο της πόλης μας, όπου και παρέμεινε για ένα μήνα.

geg-mesologgitisa-aftokinito2

Λίγο πριν τελειώσει το χρονικό όριο της διαμονής επισκέφθηκε τον κ. Καραπάνο ζητώντας του εργασία, για να μπορέσει να βρει μια στέγη.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ. Καραπάνος της ζήτησε να περιμένει λίγο καιρό να βγουν τα προγράμματα με 5μηνη κλπ διάρκεια. Ωστόσο της προσφέρθηκε στέγη στα σπίτια του Ιδρύματος Μπουσμπουρέλη, που είναι μόνο για γυναίκες και αρνήθηκε λόγω που δεν θα μπορούσε να πάρει μαζί της τον γιο της. Της προτάθηκε επίσης από την  Πρόνοια να παραμείνει σε στέγη για κακοποιημένες γυναίκες στο Αγρίνιο ή στην Πάτρα, αλλά και πάλι αρνήθηκε γιατί δεν μπορεί να αφήσει τον γιο της.

Έκτοτε κανένα ενδιαφέρον, καμία σημασία παρά μόνο από τους γείτονες. Πριν 1 μήνα επισκέφθηκε και πάλι τον Δήμαρχο, ζητώντας πάλι εργασία για την ίδια ή για τον γιο της αλλά καμία απάντηση δεν έλαβε..

geg-mesologgitisa-aftokinito3

Το αποκορύφωμα της ιστορίας  ήρθε την Πέμπτη 12-3-2015, όταν το πρωί βρήκε στο αυτοκίνητό της, στο οποίο ζει, ειδοποίηση από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Μεσολογγίου, να της ζητά να πάρει το αυτοκίνητο από την θέση που έχει σταθμεύσει. Τόνισε ότι δεν νοιώθει ασφαλής κάθε βράδυ που κοιμάται στο αυτοκίνητο, πόσο μάλλον να το μεταφέρει και σε ένα απόμερο μέρος.

Με δάκρυα στα μάτια και μεγάλη απογοήτευση επισκέφθηκε τα γραφεία μας κάνοντας έκκληση προς όλους για μια δουλειά, για να μπορέσει να ζήσει «σαν άνθρωπος».

Ζητάμε την ευαισθητοποίηση κάθε πολίτη, να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας, προσφέροντας μια εργασία στην ίδια ή στον γιο της. Ας προσφέρουμε πάνω απ’ όλα την ανθρωπιά μας και τον σεβασμό σε μια ταλαιπωρημένη μητέρα, που το μόνο που ζητά είναι να εργαστεί.

Πηγή: Εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΗ Ηχώ» – xiromeronews

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για