Αχαΐα: Ο Πάνος Καμμένος σήμερα στις επετειακές εκδηλώσεις των Καλαβρύτων

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης των Καλαβρύτων, της πρώτης πόλης στην Ελλάδα, που απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό, μετά από μάχη, στις 21 Μαρτίου 1821, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 21 Μαρτίου, την κυβέρνηση, θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, όπως ενημέρωσε το γραφείο του, το Δήμαρχο Καλαβρύτων, Γιώργο Λαζουρά.

Ακολουθεί, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, για την απελευθέρωση της πόλης των Καλαβρύτων, της 21ης Μαρτίου, καθώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, στην Αγία Λαύρα.

 Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
09:00 Πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες, εμβατήρια στους δρόμους της πόλης  από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων.
10:15 – Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ.- Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας.
10:45 – Τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων ηρώων.- Κατάθεση στεφάνων.- Τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη ενδόξων ηρώων.

– Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

11:15 Παρέλαση μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. Καλαβρύτων και φιλοξενούμενων σχολείων προ των επισήμων.
11:30 Αναπαράσταση της μάχης και κατάληψης των Καλαβρύτων από το Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων “Πάνος Μίχος”.
12:30 Παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών.
 
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015 – ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ
07:00 Θεία λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής  Αγίας Λαύρας, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας  κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ.
10:25 Τέλος παράταξης στο Πανελλήνιο Ηρώο Αγωνιστών 1821 στην Αγία Λαύρα.
10:35 – Άφιξη επισήμων.- Τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων ηρώων.- Κατάθεση στεφάνων – Τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη ενδόξων ηρώων.

– Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

11:25 Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας.
11:40 Ομιλία.
11:50 Αναπαράσταση Ορκωμοσίας των Αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης 1821 από το Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος».
12:40 Στρατιωτική Παρέλαση.
12:50 Παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών  από το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού.
14:15 Απονομές στους νικητές του 38ου Ποδηλατικού Γύρου «Θυσίας» στη διαδρομή Πάτρα – Χαλανδρίτσα – Καλάβρυτα – Αγία Λαύρα, στο χώρο του Ηρώου Εθνικής Παλιγγενεσίας.

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για