Επίδειξη πυγμής στη Δύση από Πούτιν με στρατιωτικές ασκήσεις

Επίδειξη δύναμης αλλά και σαφή προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση έδωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν διατάσοντας στρατιωτική άσκηση στα σύνορα με την Ουκρανία .

Η εντολή δόθηκε από τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, ο οποίος είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να ξεκινήσει η άσκηση στρατιωτικής ετοιμότητας.

Ο Πούτιν διέταξε «τεστ ετοιμότητας μάχης των στρατευμάτων για την αντιμετώπιση κρίσεων που απειλούν την στρατιωτική ασφάλεια της χώρας, καθώς και με αντιτρομοκρατικούς, υγειονομικές και επιδημιολογικές, ή technogenic καταστάσεις” δήλωσε ο Σοϊγκού.

Συνολικά, 250.000 προσωπικό, 4.500 άρματα μάχης , αλλά και συστοιχίες πυραύλων εδάφους-εδάφους Iskanter και παντός είδους οπλικά συστήματα, όπως και μαχητικά S-30, Su-35, SU-34, MiG-29 κλπ, συμμετέχουν στην άσκηση.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν αντιαεροπορικά συστήματα S-300, S-400, Pantsir-S1, Tor-M1 κλπ.

Επίσης, συμμετέχει στην άσκηση και ολόκληρος ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας με τις μονάδες των βομβαρδιστικών και της Ναυτικής Αεροπορίας.

Και ενώ τα στρατεύματα είναι έτοιμα για το τεστ ετοιμότητας στην Κριμαία περίπου έξι χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον της νέας κυβέρνησης.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής Κρατικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ λέγοντας ότι πιστεύει ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας είναι δυσαρεστημένοι με τη νέα ουκρανική δημοκρατία, διαμηνύοντας ότι πρέπει να εκφράσουν τη βούλησή τους.

Συγκεκριμένα ο Αλεξέι Πουσκόφ έγραψε σήμερα στο λογαριασμό του στο Twitter

«Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Κριμαίας σίγουρα δεν θέλουν να μείνουν στη νέα ουκρανική δημοκρατία. Αν η Δύση έχει αναγνωρίσει την Μαϊντάν (την πλατεία που έγιναν οι διαδηλώσεις κατά του Γιανουκόβιτς) ως τη φωνή του λαού της Ουκρανίας, θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσουν επίσης ότι οι πολίτες της Κριμαίας έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη βούλησή τους» έγραψε χαρακτηριστικά.

Απάντηση στις κινήσεις του Ρώσου Προέδρου δίνει ο Λευκός Οίκος μέσω ανακοίνωσης του:

Δείτε σχετικά:

Σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ζητούν οι ΗΠΑ

Στον αντίποδα των ρωσικών στρατιωτικών ασκήσεων με ανακοίνωση τους οι υπουργοί Άμυνας των χωρών- μελών του ΝΑΤΟ στηρίζουν την νέα Κυβέρνηση της Ουκρανίας σημειώνοντας πως πρέπει να διασφαλιστεί η εθνική ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μια Ουκρανία “κυρίαρχη, ανεξάρτητη και σταθερή” αλλά και προσανατολισμένη “σταθερά προς τη δημοκρατία” συνιστά “ένα στοιχείο-κλειδί” για την ασφάλεια στην ευρωατλαντική ζώνη.

Οι 28 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να στηρίζουν την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, την εδαφική ακεραιότητά της, τη δημοκρατική ανάπτυξή της και την αρχή του απαραβίαστου των συνόρων της.

Οι αρχές αυτές αποτελούν βασικούς παράγοντες για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης αλλά και για την (ευρωπαϊκή) ήπειρο στο σύνολό της» .

Το ΝΑΤΟ τονίζει επίσης ότι είναι σημαντικό να υπάρξει πολιτικός διάλογος βασισμένος «στις δημοκρατικές αξίες, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων”ώστε να ανταποκρίνεται στις δημοκρατικές επιδιώξεις του συνόλου του ουκρανικού λαού».

Κατά την άφιξή του στην έδρα του ΝΑΤΟ νωρίτερα ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν είχε διαβεβαιώσει ότι ο οργανισμός θα συνεχίσει να στηρίζει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία, με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς εδώ και περίπου 15 χρόνια και επισήμανε ότι «επαφίεται στον ουκρανικό λαό να καθορίσει το μέλλον της χώρας του».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για