Δικογραφία των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. σε εταιρεία νεφροπαθών

Δικογραφία σχημάτισαν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος εταιρείας που δραστηριοποιείται στην αιμοκάθαρση νεφροπαθών και εδρεύει στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο επιχειρηματίες, έναν απόστρατο αστυνομικό και ένα δικηγόρο.

Όπως διευκρινίζει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η εταιρεία απαίτησε 100.000 ευρώ για την αποτροπή ή «προστασία» από ενδεχόμενους ελέγχους κρατικών υπηρεσιών αλλά και για την κάλυψη υποτιθέμενων οφειλών της σε τρίτους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα-κατά περίπτωση- αδικήματα, της απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία και της απλής συνέργειας σε αυτή, της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η εκβιαστική απαίτηση καταβολής των χρημάτων αποσκοπούσε στην παροχή «προστασίας» προς την εταιρεία, την αποτροπή ελέγχων-μέσω «γνωριμιών» σε δημόσιες Υπηρεσίες– και την παραίτηση από οικονομικές αξιώσεις του 45χρονου και του 49χρονου αλλά και την κάλυψη οφειλών της εταιρείας.

Ακολούθησαν συναντήσεις, στις οποίες οι συλληφθέντες παρουσίαζαν ψευδείς διαβεβαιώσεις και παραστάσεις αναληθών γεγονότων, προκειμένου να πειστούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας για την καταβολή των χρημάτων.

Στις συναντήσεις μετείχε από την πλευρά της καταγγέλλουσας εταιρείας 53χρονος επιχειρηματίας. Σε μια από τις συναντήσεις, τρεις από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα ο 45χρονος, ο 49χρονος απόστρατος αστυνομικός και ο 51χρονος δικηγόρος προσκόμισαν έγγραφο σχεδίου ιδιωτικού συμφωνητικού επίλυσης οικονομικών διαφορών, δήλωσαν ότι υπάρχουν επιπλέον απαιτήσεις τρίτων ατόμων προς την εταιρεία και απαίτησαν εκ νέου το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ για την «οριστική διευθέτηση των προβλημάτων».

Σε άλλη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα, στα γραφεία της εταιρείας του 53χρονου επιχειρηματία, για την παραλαβή του συμφωνηθέντος τελικά ανωτέρω ποσού, συνελήφθησαν και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι, ενώ στην κατοχή του 45χρονου επιχειρηματία βρέθηκαν μέσα σε τσάντα 100.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που είχε παραλάβει από τον 53χρονο νωρίτερα.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για