ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας: Τα λιμάνια ανήκουν στους πολίτες, είναι περιουσία του ελληνικού λαού

Η κυβέρνηση των μνημονίων, επεκτείνοντας την καταστροφική πολιτική της, ξεκινάει με διαδικασίες εξπρές την προσπάθεια ξεπουλήματος τής πλειοψηφίας των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και ανοίγει το δρόμο για την εκποίηση των λιμανιών της χώρας. Ποιο θα είναι το λιμάνι που θα ακολουθήσει; Η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο; Ποιο;

Χρησιμοποιούν το ΤΑΙΠΕΔ για να αποσιωπήσουν τις πολιτικές ευθύνες, που επωμίζονται από το έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος της εθνικής οικονομίας, της αναπτυξιακής προοπτικής και του κοινωνικού ρόλου που επιτελούν τα λιμάνια.

Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι αντίθετη προς το συμφέρον της κοινωνίας, των μικρομεσαίων παραγωγικών φορέων, των εργαζομένων, της αυτοδιοίκησης. Είναι αντίθετη προς το δημόσιο συμφέρον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο πλευρό της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών που έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, με αφορμή την κατάθεση, προς έγκριση στη Βουλή, της πρόσκλησης εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για