Πάτρα: Η Κοινο_Τοπία ξεναγήθηκε στο Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη βιομάζα

Μέλη και φίλοι της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_ Τοπία www.koinotopia.gr επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη Βιομάζα στη παραλία Μονοδενδρίου Πατρών.

Η ξενάγηση που έγινε από τον προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΑΔΕΠ Α.Ε. και το στέλεχος της Επιχείρησης Ελευθέριο Αλεξόπουλο, συμπεριελάμβανε τη παρουσίαση των Πιλοτικών δράσεων που έχουν εγκατασταθεί στον προαύλιο χώρο του Κέντρου : το φωτοβολταϊκό πλαίσιο με το οποίο φωτίζεται ο περιβάλλον χώρος και τη μονάδα μετατροπής των τηγανέλαιων σε βιοκαύσιμο, πρόγραμμα που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στα σχολεία που συμμετέχουν.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν από τα μέλη και φίλους της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ σειρά ερωτημάτων για διάφορα θέματα που αφορούν στην ενεργειακή κατανάλωση, στη χρήση εναλλακτικών μορφών καυσίμων όπως η βιομάζα και το οικολογικό αποτύπωμα.

Εκτενής επίσης συζήτηση έγινε σχετικά με την επέκταση του Πιλοτικού Προγράμματος μετατροπής των τηγανελαίων σε βιοκαύσιμο που γίνεται στα σχολεία, και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης και των πολιτών που κατοικούν κοντά στα σχολεία που συμμετέχουν.

Το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη Βιομάζα που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2014 με πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πατρών Α.Ε. (ΑΔΕΠ Α.Ε.) έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα 350 μαθητές και πολίτες, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σχολείων για το 80% των διαθέσιμων ημερών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Όσοι επιθυμούν (οργανωμένες ομάδες ή και μεμονωμένοι επισκέπτες) να επισκεφθούν το Κέντρο Ενεργειακής Πληροφόρησης για τη Βιομάζα (Δ/νση : Ιωάννου Σταυρόπουλου 36, Παραλία Μονοδενδρίου – Πάτρα) μπορούν να απευθύνονται στην : Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πατρών Α.Ε. (ΑΔΕΠ Α.Ε.) Ελευθερίου Βενιζέλου 38 & Σολωμού, 26333, Πάτρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για