Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν 15 άτομα για διακίνηση “σκληρών’ ναρκωτικών!

Μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, συνελήφθησαν από άντρες της Ασφάλειας Ζακύνθου 15 άτομα που κατηγορούνται για διακίνηση σκληρών ναρκωτικών στο νησί.

Σε αστυνομική έρευνα που έγινε στα σπίτια των δραστών, σε αυτοκίνητα, αλλά και σε ερημικές τοποθεσίες που χρησιμοποιούσαν σαν αποθήκες, με τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού και αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν 2 κιλά κάνναβης, 433 γραμμάρια ηρωίνης, 3 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με 3 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη μεταφορά των ναρκωτικών, 800 ευρώ, 18 κινητά τηλέφωνα, δυο σιδερογροθιές και δυο αεροβόλα όπλα.

Η επιχείρηση εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης άρχισε χθες αργά το βράδυ, όταν οι άντρες της ασφάλειας Ζακύνθου, συνέλαβαν, καθώς κατέβαιναν από το καράβι, δύο αλλοδαπές γυναίκες που μετέφεραν 2 κιλά κάνναβης για λογαριασμό της οργάνωσης. Αμέσως μετά ακολούθησε μπαράζ συλλήψεων.

Συνολικά, στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκονται 9 άτομα ζακυνθινής καταγωγής, 5 αλβανικής και ουκρανικής καταγωγής, ηλικίας από 20 έως 48 ετών, ενώ στην δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ένας 29χρονος αλβανικής καταγωγής που είναι έγκλειστος στο σωφρονιστικό κατάστημα Πατρών.

Για τους παραπάνω σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης οπλοκατοχής και της παράνομης παραμονής στην χώρα.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου, ταξίαρχο Νίκο Ιωαννίδη, «από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα, ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας ιεραρχική δομή, δραστηριοποιούνταν το τελευταίο εξάμηνο, περίπου, στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων “σκληρών” ναρκωτικών, αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό όφελος».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για