59χρονος από τη Βαρβάσαινα έδωσε ζωή με τον θάνατό του

Ζωή με τον θάνατό του έδωσε ένας 59χρονος Ηλείος που άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Παρασκευή, μετά από ολιγοήμερη «μάχη» στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου του Ρίου.

Πρόκειται για τον Στάθη Καγκάλη από την Βαρβάσαινα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Ρίο με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Οι γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη και ενημέρωσαν τους οικείους του ασθενή. Την δύσκολη απόφαση για τη δωρεά οργάνων πήρε η σύζυγός του και οι γιατροί προχώρησαν στις απαραίτητες εξετάσεις για την διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων. Αν και επιχειρήθηκε η λήψη της καρδιάς, των πνευμόνων και των κερατοειδών χιτώνων των ματιών, οι εξετάσεις έδειξαν ότι μόνον οι νεφροί βρίσκονταν σε καλή κατάσταση, αφού ο οργανισμός του ασθενούς είχε καταπονηθεί ιδιαίτερα, λόγω και του ιστορικού μακροχρόνιας υπέρτασης.

Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του εκλιπόντα, ο ένας νεφρός παρέμεινε στο νοσοκομείο του Ρίου όπου και μεταμοσχεύθηκε σε ασθενή με σοβαρά νεφρολογικά προβλήματα. Αντίστοιχη μεταμόσχευση έγινε και στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου μεταφέρθηκε ο άλλος νεφρός.

Το περασμένο Σάββατο κηδεύτηκε πάνδημα στη Βαρβάσαινα ο Στάθης Καγκάλης, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και κοινωνικός. Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον εκλιπόντα οι κάτοικοι του χωριού. «Πάντα νοιαζόταν για γνωστούς μας που είχαν προβλήματα υγείας, στενοχωριόταν κι ο ίδιος πάρα πολύ, έτσι αποφασίσαμε ότι το καλύτερο που είχαμε να κάνουμε, εφόσον οι ελπίδες χάθηκαν, ήταν να προσφέρουμε τα όργανά του, ώστε να λυτρωθούν κάποιοι συνάνθρωποί μας», δήλωσε στην «Πρωινή» η σύζυγός του Πετρίκα.

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για