Προχωρούν ιδιαίτερης σημασίας έργα αποκατάστασης οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικές παρεμβάσεις αποκατάστασης και βελτίωσης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και έτσι να αρθεί η επικινδυνότητα και να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια για τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση – Αποκατάσταση και Άρση της επικινδυνότητας της Ν.Ε.Ο. Πάτρα – Πύργος και της Ε.Ο. με αρ. 9 Πύργος – Καλό Νερό, στα τμήματα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ, ενώ εντός Μαρτίου πρόκειται να τεθεί προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή το έργο «Συντήρηση – Βελτίωση – Αποκατάσταση και άρση της Επικινδυνότητας της Ε.Ο με αριθ. 33 Πάτρα – Τριπόταμα – Διασταύρωση με Ε.Ο. 74» (τμήματα αρμοδιότητας ΠΔΕ) ύψους 4.500.000 ευρώ. Και τα δύο έργα έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όσον αφορά τις εργασίες στη Ν.Ε.Ο. Πάτρα – Πύργος, προτεραιότητα θα δοθεί στις εργασίες επισκευής και συντήρησης για την αποκατάσταση των υπαρχουσών φθορών του εν λόγω οδικού δικτύου, επικουρικά θα συμπεριληφθούν, εργασίες άρσης επικινδυνότητας και αποκαταστάσεις βλαβών σε στηθαία ασφαλείας, πινακίδες σήμανσης κ.λπ.

Συνολικά θα γίνουν περισσότερες από 30 παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, Πύργου – Κυπαρισσίας (στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) και στην συνδετήρια οδό ΠΕΟ με ΝΕΟ Πατρών-Πύργου στο ύψος των Ροϊτίκων, όπως έχουν υποδειχθεί και καταγραφεί από κλιμάκια που διενήργησαν αυτοψίες, καθώς και σχετικά έγγραφα και αιτήματα φορέων.

Η σημερινή έγκριση έρχεται προς συμπλήρωση των εργασιών που ήδη εκτελούνται από το 2013 με την εργολαβία ύψους 1.500.000 ευρώ για τη βελτίωση της Εθνικής Οδού Πατρών –Πύργου.

«Με τις εργολαβίες που ήδη εκτελούνται, με αυτές που προχωράμε προς δημοπράτηση και με αυτές που πρόκειται να δημοπρατηθούν άμεσα, προσπαθούμε να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την οδική ασφάλεια των πολιτών μας που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «και τα δύο αυτά έργα, τόσο στην Πατρών – Πύργου και στο τμήμα Πύργου – Καλού Νερού, αλλά και στο τμήμα Πάτρα – Τριπόταμα, προσπαθούμε να βελτιώσουμε ένα οδικό δίκτυο, το οποίο είναι σε άσχημη κατάσταση και για την συντήρηση του οποίου δεν είχε δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ την τελευταία δεκαετία. Εν μέσω οικονομικής κρίσης και με τους ελάχιστους πόρους που είναι διαθέσιμους, συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει με έργα και παρεμβάσεις και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να συντηρήσουμε ένα τεράστιο οδικό δίκτυ, διασφαλίζοντας την προσβασιμότητα στις περιοχές της Περιφέρειάς μας και την ασφάλεια των οδηγών».

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αποκατάσταση βατότητας ενός ακόμη δρόμο

Στο μεταξύ, στη ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκε μετά το σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το έργο «Αποκατάσταση Βατότητας της Συνδετήριας Οδού Ε.Ο. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας με την Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας», προϋπολογισμού 670.000 ευρώ.

Με το έργο αυτό θα γίνει αποκατάσταση της βατότητας της συνδετήριας οδού που ενώνει τις δύο Εθνικές Οδούς που διασχίζουν την πόλη του Πύργου, ένας δρόμος ο οποίος είναι σε κακή κατάσταση από πλευράς οδοστρώματος διέλευσης των οχημάτων και απαιτούνται τεχνικές παρεμβάσεις ώστε να αυξηθεί η λειτουργικότητα της οδού και να βελτιστοποιηθεί η ποιότητα κυκλοφορίας της.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για