Αίγιο: Νέα εμπορική συνεργασία για το λιμάνι με φορτηγά-πλοία που μεταφέρουν χαλίκι

Αιγιάλεια: «Φώς» για λειτουργία γραμμής ferry boat-Σύσκεψη την Τετάρτη

Το όνειρο της επαναλειτουργίας γραμμής που θα συνδέει το λιμάνι του Αιγίου με την απέναντι …όχθη φαίνεται ότι είναι έτοιμο να πάρει «σάρκα και οστά». Άλλωστε είναι πολλές οι προσπάθειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην κατεύθυνση αυτή ωστόσο το σημαντικότερο είναι να βρεθεί πλοίο και να υπάρξει «οικονομοτεχνική μελέτη» που να συμφέρει την εταιρία.

Ενδιαφερόμενη πλοιοκτήτρια εταιρία υπάρχει, ωστόσο είναι στο «χέρι» των τοπικών κοινωνιών να πείσουν ότι… μπορούν να στηρίξουν τη γραμμή. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος έχει καλέσει το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του στο δημαρχείο τον δήμαρχο Δωρίδος Γιώργο Καπετζώνη προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλες οι παράμετροι και από κοινού οι δύο δήμοι να καθίσουν στο «τραπέζι» με τον πλοιοκτήτη, έχοντας μια ουσιαστική και δελεαστική πρόταση.

Στην σύσκεψη της Τετάρτης θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι από την Αδελφότητα Δωρίδος (Σωματείο που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη προσπάθεια) ενώ ο δήμαρχος Αιγιαλείας έχει καλέσει και εκπρόσωπο του Σωματείου ιδιοκτητών φορτηγών Αιγιαλείας αφού είναι σαφές ότι μόνον με «οργανωμένη» δουλειά θα μπορούσε να στηριχθεί η γραμμή και τα φορτηγά αναμφίβολα είναι βασικός «αιμοδότης» για το φέρυ μπότ.

Κατόπιν αυτού θα υπάρξει συνάντηση με την πλοιοκτήτρια εταιρία ώστε να βρεθεί η «χρυσή» τομή με την ελπίδα να επαναλειτουργήσει η γραμμή που εξυπηρετούσε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους κατοίκους των δύο περιοχών…

Πηγή: «Ημερήσιος Αχαΐας»

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για