Το Κεφάλι του δράκου: Εκεί που το Σινικό τείχος «συναντά» τη θάλασσα! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Καλώς ήλθατε στην παραθαλάσσια περιοχή του Σινικoύ Τείχος της Κίνας…

Ένα «αξιοθέατο» που έχει κερδίσει τον παγκόσμιο θαυμασμό, αλλά εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο στο σημείο που ενώνεται με τα νερά της Bohai Sea και εισχωρεί 20 μέτρα εντός της θάλασσας. Αυτό το κομμάτι είναι, επίσης, γνωστό και ως «Το κεφάλι του δράκου» (Lao Long Tou), καθώς μοιάζει με έναν δράκο που σκύβει για να πιει νερό.

Πρόκειται για το πρώτο (ή το τελευταίο) σκέλος του Μέγα Σινικού Τείχους, το οποίο χτίστικε σταδιακά κατά τη διάρκεια διάφορων δυναστειών. Βέβαια, κομμάτια του έχουν ανακατασκευάστεί κατά το 1980. Το μικρό φρούριο Lao Long Tou υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες που απολαμβάνουν τη θέα, μαθαίνουν την ιστορία του και κάνουν μια βουτιά στον ωκεανό.

laolongtou

Αξίζει να αναφερθεί ότι χτίστηκε από τα τέλη του 14ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 17ου αιώνα – κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ – με αρχικό σκοπό να εμποδίσει τις ημι-νομαδικές φυλές του βορρά να διασχύσουν την περιοχή με τα άλογά τους ή να επιστρέψουν με ευκολία μετά από τις επιδρομές.

Συνολικά, το τείχος εκτείνεται σε 8.851,8 χλμ. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται το μεγαλύτερο οικοδόμημα που έχει φτιαχτεί από ανθρώπινο χέρι. Πολλοί για να εξηγήσουν το πόσο μεγάλη είναι η έκτασή του, λένε πως φαίνεται με γυμνό μάτι… από το διάστημα!

laolongtou

Πηγή: huffingtonpost.com

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για