Ναύπακτος: Δημιουργείται αγκυροβόλιο μεγάλων σκαφών

«Ψήφο εμπιστοσύνης» έδωσαν τα σκάφη αναψυχής την καλοκαιρινή περίοδο που πέρασε στην όμορφη Ναύπακτο.

Αρκετά ήταν τα σκάφη που προτίμησαν να ρίξουν άγκυρα από μερικές μέρες ή και ώρες στον κόλπο της Ναυπάκτου.Για άλλη μια φορά γίνεται επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας προσωρινού αγκυροβολίου που να εξυπηρετεί  τους θαλασσόλυκους και που θα καταστήσει τη Ναύπακτο πόλο έλξης σκαφών.

Η περίπτωση της επέκτασης της εξέδρας στη Ναύπακτο.

Σύμφωνα με αποκλειστική πληροφόρηση,εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας αγκυροβολίου σκαφών 30 θέσεων ως συνέχεια της εξέδρας έξω από το λιμάνι της Ναυπάκτου.Αυτό που μελετούν είναι η κατασκευή μιας ξύλινης (και πάντως όχι μόνιμης) επέκτασης που δεν θα απαιτεί τις ανάλογες αδειοδοτήσεις από το ΚΑΣ.

Η κατασκευή μόνιμης επέκτασης (τσιμεντένια) αφενός προσκρούει σε απαγορεύσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού συμβουλίου (χρονοβόρα διαδικασία )  και πολύ δαπανηρή (το κόστος της αγγίζει τα 2 εκατ.ευρω).

Αυτό που εξετάζεται είναι οι νομικοί σκόπελοι προκειμένου να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και απαγορεύσεις,ένα έργο που θα πρέπει να καταδεικνύει τη χρησιμότητά του στη διαφύλαξη και ασφάλεια του λιμανιού από τις προσχώσεις που κατά καιρούς απασχολεί το λιμάνι.

Πάντως αυτό που σκέφτονται κάποιοι στον δήμο Ναυπακτίας  είναι μια επέκταση με 30 δέστρες για σκάφη,με τις απαραίτητες παροχές, την τοποθέτηση παγκακιών και φωτισμού,ώστε η Ναύπακτος να γίνει περισσότερο φιλική στον θαλάσσιο τουρισμό.Και αν όλα πάνε καλά μπορεί το επόμενο καλοκαίρι να δούμε να φιλοξενούνται περισσότερα σκάφη στη Ναύπακτο.

Πηγή: nafpaktianews.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για