Πάτρα: Ένταση στην συνάντηση γονέων – Αλεξόπουλου για την μεταφορά των μαθητών (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την διάρκεια συνάντησης των γονέων με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο με αφορμή την μη εκτέλεση της μεταφορά των μαθητών του Δήμου Ερύμανθου.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Δήμου Ερυμάνθου, μαζί με μέλη των Συλλόγων Γονέων από σχολεία της περιοχής, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του κ. Αλεξόπουλου, ζητώντας την άμεση έναρξη του μεταφορικού έργου, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στην Περιφέρεια που τα παιδιά τους δεν έχουν πρόσβαση στα σχολεία τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, δήλωσε πως κατανοεί το πρόβλημα όμως δεν είναι θέμα της Περιφέρειας οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου καθώς προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες έγκρισης από το ελεγκτικό συνέδριο, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την υπογραφή των συμβάσεων με τους μεταφορείς και την έναρξη των δρομολογίων.

Μάλιστα ο κ. Αλεξόπουλος ενημέρωσε τους γονείς πως ήδη εγκρίθηκαν από το ελεγκτικό συνέδριο 58 δρομολόγια για την Αχαΐα, οπότε αύριο θα ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών, όμως σε αυτά δεν εντάσσεται η περιοχή του Ερύμανθου, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Λουσικών βρίσκονται σε κατάληψη για το συγκεκριμένο θέμα καθώς πολλά παιδιά χάνουν ώρες διδασκαλίας καθώς δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο για να πάνε στο σχολείο.

perifereia goneis metafora patratora perifereia goneis metafora patratora1 perifereia goneis metafora patratora2

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για