Μάζευαν οπλισμό για τρομοκρατικό χτύπημα – Έξι προσαγωγές σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Σε αναζήτηση οπλισμού για την υλοποίηση τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αθήνα βρίσκονταν, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ορισμένοι από τους έξι προσαχθέντες κατά τις χθεσινές έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται κατά την ΕΛ.ΑΣ. για άτομα που είναι ύποπτα για διάπραξη ενόπλων ληστειών στη Θεσσαλονίκη και έχουν επαφές με κατηγορούμενους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ένας από τους προσαχθέντες είναι υπήκοος Αλβανίας.

Χθες, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτια στον Λυκαβηττό, τα Εξάρχεια και τη Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο κάδρο των αστυνομικών επιχειρήσεων ήταν και η περιοχή του Βύρωνα. Στα σπίτια που ερευνήθηκαν στην Αθήνα βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, μία χειροβομβίδα και πολλές σφαίρες. Σφαίρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη.

«Κατέβηκαν στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικό χτύπημα. Βρίσκονταν σε αναζήτηση οπλισμού για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους», δήλωσε στην «Καθημερινή» αξιωματικός που μετέχει στις έρευνες. Η ίδια πηγή άφησε να εννοηθεί ότι το ένα τουλάχιστον από τα άτομα που έως αργά χθες κρατούνταν στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ διατηρούσε επαφές με κατηγορούμενους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και το επονομαζόμενο «Σχέδιο Φοίνικας».

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν τον Ιούλιο του 2013 στη Θεσσαλονίκη οι Ανδρέας Τσαβδαρίδης και Σπύρος Μάνδυλας, αμφότεροι 31 ετών. Η δίκη τους άρχισε τον Ιούνιο στην ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Η πρώτη πράξη του «Σχεδίου Φοίνικας» είχε διαδραματιστεί τα ξημερώματα της 7ης Ιουνίου με την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της τότε διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, κ. Μαρίας Στέφη.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για