Γερμανία ζητά από Ρωσία να βάλει φρένο στους αντάρτες

Χρέος της Μόσχας χαρακτήρισε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τη συγκράτηση των φιλορώσων αυτονιμιστών στην Ουκρανία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες.

«Η γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε την υποχρέωση της Ρωσίας να ασκήσει την επιρροή της στους φιλορώσους αυτονομιστές. Η καγκελάριος είπε ότι η εκεχειρία που συμφωνήθηκε κατόπιν διαπραγμάτευσης θα πρέπει επιτέλους να αρχίσει να τηρείται απόλυτα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Στέφεν Ζάιμπερτ. Ο ίδιος είπε ότι οι ξένοι ηγέτες έχουν εκφράσει ανησυχίες για την καθημερινή χρήση βίας στην Ουκρανία.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι τα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα πρέπει να επιτηρούνται και ότι ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη έχει μεγάλο ρόλο να παίξει σε αυτό. Η ίδια τόνισε ότι η Γερμανία θα εξακολουθήσει να στηρίζει την αποστολή του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός ενδέχεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις προγραμματισμένες τοπικές εκλογές στις περιοχές γύρω από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για