Δεν «μασάει» από ψήφο εμπιστοσύνης η τρόικα

Η απόφαση της Κυβέρνησης να ζητήσει τη ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα δεν έχει καμία επίδραση στην αξιολόγηση που διενεργεί η τρόικα στο ελληνικό πρόγραμμα.

Κύκλοι της τρόικας διευκρίνιζαν ότι οι πολιτικές εξελίξεις δεν απασχολούν την αξιολόγηση ή την διαπραγμάτευση στο βαθμό που δεν αναφέρονται σε αυτές τα κυβερνητικά στελέχη.

Σε κάθε περίπτωση η αποχώρηση των κλιμακίων της τρόικας από την Αθήνα είχε ήδη καθορισθεί για την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, όταν δηλαδή θα ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση.

Ο μόνος που επηρεάζεται είναι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ο οποίος φαινομενικά θα παραμείνει στην Αθήνα -η κρίσιμη ψηφοφορία είναι την Παρασκευή τα μεσάνυχτα – και ως εκ τούτου δεν θα προλάβει να μεταβεί στην Ουάσιγκτον για τις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Εφόσον η κυβέρνηση λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής εκτιμάται πως θα μπορέσει να περάσει με μεγαλύτερη ευκολία τους δύσκολους εφαρμοστικούς νόμους που θα προκύψουν από την τρέχουσα αξιολόγηση της τρόικας και θα αφορούν κυρίως στα εργασιακά, στο νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο , στα ασφαλιστικά, αλλά και στα τραπεζικά.

Σήμερα Πέμπτη οι κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) θα συναντηθούν το πρωί με την Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Αναστασία Σακελλαρίου και εν συνεχεία στις 5.30 το απόγευμα θα έχουν εκ νέου συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης – παρουσία των κ.κ. Σταύρου Παπασταύρου και Χρύσανθου Λαζαρίδη- , ενώ στις 6.30 το απόγευμα θα συναντηθούν στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για