Πάτρα: “Αποκλεισμός” της Περιφέρειας από γονείς και μαθητές – Διαμαρτύρονται για την μεταφορά

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα,  θα προχωρήσουν σήμερα γονείς  αντιδρώντας στην καθυστέρηση έναρξης της ομαλής μεταφοράς των μαθητών από και προς στα σχολικά τους συγκροτήματα.

Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Δήμου Ερυμάνθου, μαζί με μέλη των Συλλόγων Γονέων από σχολεία της περιοχής, θα επισκεφθεί  τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας  Γρηγόρη  Αλεξόπουλο, προκειμένου να ενημερωθούν για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαγωνισμών για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία του Δήμου.

Στο μεταξύ μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Λουσικών βρίσκονται σε κατάληψη για το συγκεκριμένο θέμα καθώς πολλά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στο σχολείο, ενώ ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αχαΐας Ανδρέας Μανωλόπουλος τόνισε ότι χωρίς την υπογραφή των συμβάσεων δεν μπορούν να εκτελέσουν δρομολόγια.

Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί.

Την ίδια ώρα την εκτίμηση πως την Παρασκευή ή την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών στην Αχαΐα με τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ καθώς για την οριστικοποίηση και κύρωση της σχετικής σύμβασης απομένει μόνο ο έλεγχος της από το Ελεγκτικό Συνέδριο. εξέφρασε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κ. Αλεξόπουλος.

Η σύμβαση έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται απάντηση έως αύριο ή το αργότερο την Δευτέρα.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες μέρες η υπογραφή και ο έλεγχος των συμβάσεων με 700 περίπου οδηγούς ταξί οι οποίοι, επίσης, θα συνδράμουν στο έργο της μεταφοράς μαθητών.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για