Ηρ. Ρούπας: «Καλά τα events για την τόνωση της αγοράς, μπορούμε να τα στηρίξουμε; «

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο κατά το οποίο η Πάτρα δέχθηκε κόσμο λόγω του 6ου pick, αλλά και χάριν τής επετείου για τα 50 έτη από την επανακομιδή της Κάρας του Αγ. Ανδρέου, τέτοιες προτάσεις για events ακούγονται ελκυστικές και για τους εμπόρους και για τους πολίτες. Δεν πρόκειται μόνον για την τόνωση της αγοράς αλλά τέτοια γεγονότα δημιουργούν, έστω και για μία ή δύο ημέρες, μία εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη.

Τέτοιες ενέργειες όμως θα τελεσφορήσουν εάν ο σχεδιασμός εξ αρχής είναι ο ενδεδειγμένος. Δεν αρκεί να καθιερώσουμε μία ημέρα “κρασιού” ή “μπύρας” , αλλά παράλληλα με την οργάνωση τού κάθε “event”, οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να βρουν λύσεις και να μεθοδεύσουν τους τρόπους εκείνους που θα λύσουν πρώτα τα πρακτικά προβλήματα τα οποία θα προκύψουν από τέτοιες διοργανώσεις. Μαζί με την προβολή και την διαφήμιση π.χ. θα ήταν χρήσιμη η πληροφόρηση τού κόσμου για τους διαθέσιμους χώρους στάθμευσης, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών. Το κυκλοφοριακό είναι θέμα υπαρκτό, που ταλανίζει για χρόνια την Πάτρα, ιδιαίτερα μετά τις πεζοδρομήσεις και αντιδρομήσεις κεντρικών οδών στο κέντρο. Επιπλέον κατά την συζήτηση τέτοιων προτάσεων θα πρέπει να τεθεί και το θέμα των απορριμάτων. Ακούσαμε πρόσφατα από την Δημοτική Αρχή για το 24ωρο καθαριότητος. Θα είναι σε θέση ο τομέας καθαριότητας τού Δήμου ν’ ανταπεξέλθει σε τέτοιες δραστηριότητες;

Δεν μένει παρά να τα δούμε όλα αυτά στην πράξη. Όλοι ευχαριστηθήκαμε τo pick, αλλά δεν άρεσε σε κανέναν η εικόνα των ξεχειλισμένων κάδων, ούτε των επισκεπτών που έψαχναν απεγνωσμένα μία θέση parking. Ο εμπορικός σύλλογος, ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι επιχειρηματίες, όσοι πάρουν μέρος σε μια τέτοια συζήτηση, εάν μεριμνήσουν, κατά τον σχεδιασμό, παράλληλα με την διασκέδαση, ν’ αποφευχθεί η ταλαιπωρία των Πατρινών και των επισκεπτών, τότε όντως η Πάτρα, με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, θα καταστεί πόλος έλξης, όχι μόνο στην περίοδο τού καρναβαλιού, αλλά και σε άλλες καθιερωμένες ημέρες τού έτους. Όμως δεν είναι μόνον η Πάτρα που μπορεί να καταστεί πόλος έλξης επισκεπτών όταν ο συντονισμός είναι διαρκής και η προσπάθεια μεθοδευμένη και υποστηριζόμενη από όλους τους φορείς. Κάθε Δήμος της Αχαΐας θα μπορούσε να διαμορφώσει ένα συνολικό πλαίσιο προβολής εκδηλώσεων μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να προταχθούν συνέργειες και συνεργασίες για το καλό όλων. Ας μην ξεχνάμε πως η αποσπασματική προσέγγιση του θέματος του αυτοκινητοδρομίου οδήγησε στο να χαθεί το έργο αυτό για τον Νομό μας.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για