Κεφαλλονιά σεισμός

Κεφαλονιά: Αμφισβήτηση από Σεισμολόγους για δημιουργία Παρατηρητηρίου Σεισμικού Κινδύνου

Την πρότασή της για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Σεισμικού Κινδύνου και Αντισεισμικής Προστασίας στην Κεφαλονιά κατέθεσε η διοικούσα επιτροπή του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, με σκοπό τη μελέτη και ανάλυση του σεισμικού φαινομένου. Με την πρόταση συμφωνούν αρκετοί Ελληνες και ξένοι επιστήμονες ενώ προηγήθηκε ένα Διεθνές Εργαστήριο Σεισμικού Κινδύνου και Αντισεισμικής Προστασίας στο Αργοστόλι, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το Παρατηρητήριο θα έχει σαν στόχο τη διεξαγωγή μετρήσεων και παρατηρήσεων από επιστήμονες που ασχολούνται με τη μελέτη των σεισμών ενώ ταυτόχρονα θα αξιοποιεί όλες τις μέχρι τώρα σχετικές προτάσεις ερευνητών. Αφορμή για την ίδρυσή του δεν είναι άλλη από τους καταστροφικούς σεισμούς του περασμένου Ιανουαρίου στην Κεφαλονιά. Στο εργαστήριο παραβρέθηκε και ο Γιάννης Κοπανάς, με την ιδιότητα του Δρ Φυσικής.

Ωστόσο κορυφαίοι σεισμολόγοι διαφωνούν με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, την οποία θεωρούν περιττή, από τη στιγμή που έχουν ήδη κατατεθεί εδώ και χρόνια πολύ πιο άρτιες μελέτες ενώ το ίδιο το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων δεν διαθέτει ανάλογο τεχνικό τμήμα.

Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακη Τσελέντη που κάνει λόγο για «άλλη μία άσκοπη κατασπατάληση πόρων που δεν αντέχει η Κεφαλονιά».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για