Γιώργος Παπανδρέου: "Η Ν.Δ μας οδήγησε στο μνημόνιο"

Ο Παπανδρέου άφησε το ΠΑΣΟΚ εκτός Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι στο ΠΑΣΟΚ από την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να μην απευθύνει πρόσκληση στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.

«Ίσως οι περισσότεροι να μην το είχατε προσέξει, αλλά τούτες τις ημέρες διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, η συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Όπως λένε, ο κ. Παπανδρέου προσκάλεσε τους πάντες (από Νιγηρία, Χιλή κ.α.) πλην Ευ. Βενιζέλου. Με δυο λόγια, δηλαδή, δεν κάλεσε το ΠαΣοΚ. Ο κ. Παπανδρέου έγινε πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επειδή ήταν πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Και το ΠαΣοΚ δεν εκλήθη. Γιατί όμως; Ανεπισήμως ειπώθηκε ότι δεν προσκάλεσαν τον κ. Βενιζέλο (που ήθελε να παραστεί) επειδή εκλήθησαν μόνον αρχηγοί κρατών και ελάχιστοι υπουργοί Εξωτερικών.

Έλα όμως που ο κ. Βενιζέλος εκείνες τις ημέρες βρισκόταν στη Νέα Υόρκη (για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ) με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών. Στο ΠαΣοΚ πολύ τους ενόχλησε η στάση Παπανδρέου και έψαξαν το θέμα. Τι διαπίστωσαν; Οτι οι περισσότεροι που εκλήθησαν δεν ήταν αρχηγοί κρατών, αλλά υπουργοί Εξωτερικών. Γιατί δεν εκλήθη ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είναι και πρόεδρος του (σοσιαλιστικού κόμματος) ΠαΣοΚ; Εκείνο που διέρρευσε είναι ότι πολλοί υπουργοί Εξωτερικών που εκλήθησαν είχαν την απορία γιατί απουσίαζε ο κ. Βενιζέλος και ρώτησαν τον ίδιο στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης. Και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δήλωνε άγνοια, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να μην προκαλέσει ζημιά στη χώρα μας, που ήταν και απούσα από τέτοια συνεδρίαση».

Πηγή: tovima.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για