«Σημαντική η διασφάλιση της γεωργίας»

Την ανάγκη ενίσχυσης του αγροτικού δυναμικού και υποστήριξης της οικογενειακής γεωργίας, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, επισήμανε κατά την παρέμβασή του στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στο Μιλάνο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

Όπως σημείωσε, οι συγκεκριμένες εκμεταλλεύσεις είναι οι περισσότερο ευάλωτες, ιδιαίτερα σε καταστάσεις κρίσεων γι’ αυτό και οι πολιτικές της ΕΕ θα πρέπει να ενισχυθούν προς την κατεύθυνση αυτή, στο πλαίσιο μιας αλληλεγγύης ανάμεσα στις περιφέρειες και στα κράτη μέλη. Υπογράμμισε επίσης, ότι η γεωργία είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά συνέπεια η παραγωγή τροφίμων για τη διασφάλιση της επισιτιστικής αυτάρκειας, ποσοτικής και ποιοτικής, πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στρατηγικό στόχο.

Ο κ. Καρασμάνης πρόσθεσε ότι οι προκλήσεις που σχετίζονται με την επισιτιστική ασφάλεια είναι συνεχείς και συχνά απρόβλεπτες, γι’ αυτό απαιτούνται δράσεις που μεταξύ άλλων θα στοχεύουν πρωτίστως στην ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειών και στην ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για