Δημόσια έκκληση του ΣΟΨΥ Πάτρας για την συγκέντρωση χρημάτων για το Κοινωνικό Στέκι Ψυχικής Υγείας

Ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας έπειτα από τη θλιβερή εξέλιξη απένταξης του έργου από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΕΣΠΑ που αφορούσε στην Αγορά και τον εξοπλισμό κτηρίου όπου θα λειτουργούσε Κέντρο Ημέρας για 50 ψυχικά πάσχοντες και προστατευμένα διαμερίσματα στην Πάτρα, με την αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ Δημαρά, βρέθηκε μπροστά σε δύσκολα διλήμματα.

Να συνεχίσει την λειτουργία του, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αναρίθμητα αιτήματα συμπολιτών μας για δωρεάν υποστήριξη και παρεμβάσεις ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ή όχι ;

Να συνεχίσει να στεγάζεται σε ένα χώρο μόλις 100 τ.μ. ενώ αριθμεί περίπου 400 μέλη που συνεχώς αυξάνονται με αμείωτους ρυθμούς ή όχι ;

Στα παραπάνω διλήμματα ο ΣΟΨΥ Πάτρας απαντά πως θα συνεχίσει τον αγώνα του, δεν θα το βάλει κάτω και θα τιμήσει τη δέσμευσή του απέναντι στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν χρόνια και σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και στις οικογένειές τους.

Όχι μόνο θα είμαστε παρόντες με τις υπηρεσίες που μέχρι τώρα παρείχαμε αλλά θα επεκτείνουμε τις δράσεις μας δημιουργώντας μια νέα υπηρεσία που θα απευθύνεται και σε εφήβους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας καθώς επίσης και τις οικογένειές τους.

Η νέα υπηρεσία θα είναι ένα «Ολοήμερο Κοινωνικό Στέκι Ψυχικής Υγείας για εφήβους και ενήλικες» που ως στόχο θα έχει την δωρεάν παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας καθώς θα διαθέτει παράλληλα χώρο πολιτιστικών και κοινωνικών δρώμενων ενάντια στο στίγμα, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις προκαταλήψεις.

Για άλλη μια φορά ο Σύλλογός μας, που δεν επιχορηγήθηκε ποτέ από το κράτος, και στηρίζεται στην κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη των συμπολιτών μας, κάνει δημόσια έκκληση στην τοπική πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία, στους συλλόγους και στα σωματεία, στις τοπικές επιχειρήσεις, στον κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να σταθεί στο πλευρό μας ενισχύοντας οικονομικά το δύσκολο αλλά συνάμα αναγκαίο εγχείρημά μας.

Να διαμορφώσουμε και να εξοπλίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το Κοινωνικό Στέκι που δημιουργείται στην Πάτρα.

Ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας ανοίγει ευχαριστήριο κατάλογο δωρητών ο οποίος θα προβληθεί στην ευρύτερη κοινότητα δια του τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) σε πανελλαδική εμβέλεια, στο περιοδικό μας, την ιστοσελίδα μας (www.sopsipatron.gr) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει ο σύλλογός μας ( Facebook: «Σύλλογος για την ψυχική υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας», «Η ψυχική νόσος δεν είναι μεταδοτική, η προκατάληψη είναι»).

Όμιλος Πειραιώς
Αρ. λογαριασμού: 6129 -010140 – 778
IBAN: GR 14 0171 1290 0061 2901 0140 778
Σε περίπτωση κατάθεσης χρημάτων, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας στείλουμε την απόδειξη.
Τηλ. 2610 621 273

 

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για