Απαλλάσσονται ευθυνών για χρέη οι υπεύθυνοι δημοτικών επιχειρήσεων

Ελεύθεροι μέχρι την δίκη οι «μαϊμού» ντετέκτιβ – Συνελήφθησαν στην Πάτρα

Τακτική δικάσιμος ορίστηκε για τον 56χρονο και τις δύο γυναίκες, ηλικίας 46 και 35 ετών, που συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν στις 25 Σεπτεμβρίου με την κατηγορία της απάτης και παράβασης της νομοθεσίας για τη λειτουργία ιδιωτικών ερευνών καθώς και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στο αυτόφωρο, αλλά κατόπιν παρέλευσης του ωραρίου ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία για κύκλωμα, που εξαπατά πολίτες, υποσχόμενο την παρακολούθηση και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, χωρίς την συγκατάθεση των συνομιλητών, έναντι αμοιβής. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, σε ανάλογη περίπτωση η ενδιαφερομένη πλήρωσε στον 56χρονο το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, χωρίς να παραλάβει το υλικό της καταγραφής.

Φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος είναι ο 56χρονος συλληφθείς ο οποίος, με την ιδιότητα του ιδιωτικού ερευνητή (ντέτεκτιβ), διατηρούσε γραφεία ιδιωτικών ερευνών στην Πάτρα και στην Αθήνα.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς και του τραπεζικού απορρήτου.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ο 56χρονος συλληφθείς, με σκοπό το παράνομο όφελος, δημιούργησε ιστοσελίδα παροχής υπηρεσιών ιδιωτικού ερευνητή και ανάρτησε σε διάφορες ιστοσελίδες, σχετικές αγγελίες, στις οποίες εκτός των άλλων, αναφερόταν η δυνατότητα πρόσβασης και καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών.

Επιπλέον, όπως κατέδειξαν τα αποτελέσματα της άρσης τραπεζικού απορρήτου, από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 στο λογαριασμό του 56χρονου κατατέθηκαν χρήματα από εξήντα πέντε (65) άτομα, συνολικού ύψους 85.540 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαφημιζόμενο γραφείο ιδιωτικών ερευνών στην Πάτρα, συνελήφθησαν, από κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι παραπάνω τρεις κατηγορούμενοι.

Όπως διαπιστώθηκε η 46χρονη συλληφθείσα λειτουργούσε το γραφείο χωρίς άδεια, καθώς είχε λήξει από τον Ιούνιο του 2012, ενώ ο 56χρονος και η 35χρονη απασχολούνταν στην επιχείρηση χωρίς την προβλεπόμενη άδεια εργασίας.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή,
  • δύο (2) μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών,
  • σφραγίδα του γραφείου ιδιωτικών ερευνών με το όνομα του 56χρονου,
  • οχτώ φύλλα με εκτυπώσεις από ηλεκτρονικό υπολογιστή και
  • δίκαννο πλαγιόκαννο όπλο, 12 cal, με δύο (2) εξωτερικούς επικρουστήρες, χωρίς σειριακούς αριθμούς βάσης και κάννης, για το οποίο ο 56χρονος δήλωσε πως το κατείχε ο ίδιος χωρίς τη σχετική άδεια.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για