Ηλεία: Νεκρά ψάρια από δυναμίτη στις παραλίες Παλούκι και Αγία Μαρίνα

Μπροστά σε δεκάδες σκοτωμένα ψάρια από δυναμίτη βρέθηκαν χθες αρκετοί ψαράδες της περιοχής του Παλουκίου, οι οποίοι μόλις έφτασαν στο αλιευτικό καταφύγιο, αλλά και δίπλα στην παραλία αντίκρισαν ένα πολύ άσχημο «θέαμα».

Για άλλη μια φορά ασυνείδητοι σκότωσαν με δυναμίτη μεγάλο αριθμό ψαριών, προκαλώντας την οργή των νόμιμων ερασιτεχνών και επαγγελματιών ψαράδων της περιοχής.

Οι παραλίες του Παλουκίου, αλλά και της Αγίας Μαρίνας, γέμισαν με κέφαλους και άλλα μικρότερα ψάρια, τα οποία από το πρωί άρχισε να ξεβράζει η θάλασσα. Όπως ανέφεραν ψαράδες, μιλώντας στην εφ. «Πρωινή», πρόκειται για ασυνείδητους που υπό το φως της μέρας πετάνε δυναμίτη από την παραλία μέσα στην θάλασσα, σκοτώνοντας με αυτό τον τρόπο δεκάδες ψάρια διαφόρων ειδών, αλλά και γόνους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον πληθυσμό των ψαριών.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, όπως ανέφεραν ότι εδώ και μισό περίπου χρόνο οι ψαριές είναι σχεδόν μηδαμινές και όπως χαρακτηριστικά έλεγαν χθες το απόγευμα «δεν υπάρχει ψάρι»!

Αυτό που ζητούν είναι να επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι όλο αυτό το διάστημα είναι γνωστή η τακτική κάποιων ασυνείδητων που εγκληματούν με τον τρόπο αυτό κατά της φύσης, χωρίς να γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι για να οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή

Φωτό αρχείου

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για