Πάτρα: Συνάντηση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ με τον Χαράλαμπο Μπονάνο

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα μεταξύ αντιπροσώπων της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων και του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Χαράλαμπου Μπονάνου.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία όπως η λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής και του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, η διαμόρφωση δωματίων για χρήση από άτομα με κινητικές και νοητικές αναπηρίες, με προσβάσιμα WC καθώς και διαμόρφωση κοινόχρηστων WC για άτομα με αναπηρία.

Επίσης τέθηκε το ζήτημα της διαγράμμισης και επιτήρησης των υπαρχόντων θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ όπως επίσης και η δημιουργία νέων θέσεων για άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και μεταγγίσεις.

Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα καθορισμού μίας ημέρας την εβδομάδα για συνταγογράφηση θεραπευτικής αγωγής ατόμων με χρόνιες παθήσεις (νεφροπαθείς, σκλήρυνση κατά πλάκας, σακχαρώδη διαβήτη κ.α.), η δημιουργία απογευματινής βάρδιας μετάγγισης και αιμοκάθαρσης για την εξυπηρέτηση ατόμων με θαλασσαιμία και νεφροπαθείς καθώς και το θέμα το οποίο είχε προκύψει με την χορήγηση του εξωϊδρυματικού επιδόματος σε εργαζόμενους του Π.Γ.Ν.Π., το οποίο είχε ανασταλεί.

Ο Διοικητής ήταν ενήμερος για τα θέματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει προσπάθειες για την θετική επίλυσή τους.

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για