Πάτρα: Σήμερα η απολογία του Ιρακινού μεσάζοντα – διακινητή παράνομων μεταναστών

Ενώπιον Εισαγγελέως και Ανακριτή Πατρών θα βρεθεί σήμερα ο πέμπτος συλληφθείς ως μέλος της σπείρας διακίνησης παράνομων μεταναστών από το Λιμάνι της Αχαϊκής Πρωτεύουσας.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη την περασμένη πέμπτη σε μπλόκο της Ασφάλειας Πατρών έξω από την είσοδο το Νότιου Λιμένα επί της Ακτής Δυμαίων, να επιβαίνει σε Ι.Χ αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός του φορτηγού που οδηγούσε ο 64χρονος Πατρινός επιχειρηματίας,  ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας,  προφυλακίστηκε χθες μετά την απολογία του.

Επιπλέον ο Ιρακινός φέρεται να είναι αυτός που μετέφερε έως την Πάτρα και επιβίβασε στην περιοχή Ζαβλάνι κατά ομάδες των τεσσάρων ατόμων τους παράνομους μετανάστες στην ειδική κρύπτη του φορτηγού.

Υπενθυμίζουμε πως οι δυο Έλληνες  που επέβαιναν σε ένα από τα τα δυο Ι.Χ αυτοκίνητα που λειτουργούσαν ως προπομποί του φορτηγού που μετέφερε το παράνομο φορτίο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους καθώς από τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν στοιχειώνεται κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, ενώ και ο ένας εκ των Ιρακινών που έχει και ρόλο διερμηνέα σε δικαστικές υποθέσεις αλλοδααπών αφέθηκε ελεύθερος.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για