Αιγιάλεια: Στο Δημοτικό Συμβούλιο το “σύμφωνο” Δήμου και ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας για να παραμείνει η Οπτική

Το υπ’αριθμόν 35 θέμα της ημερήσιας διάταξης, της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τρίτη, αφορά στη λήψη απόφασης περί ορισμού συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αιγιαλείας και Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για ένα βήμα που αποφάσισαν από κοινού οι δύο φορείς, ώστε να ενισχυθεί ο αγώνας της νέας δημοτικής αρχής για να παραμείνει στο Αίγιο η σχολή Οπτικής και να δεχτεί εισακτέους από το 2015, ειδάλλως τα πράγματα θα είναι ζοφερά και για τη σχολή Φυσικοθεραπείας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος του δημάρχου σε θέματα Παιδείας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, είχε γεύμα εργασίας στο Αίγιο με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Σωκράτη Καπλάνη, ώστε να γίνει η καλύτερη προετοιμασία του συμφώνου που θα ψηφιστεί την Τρίτη αλλά και η εφαρμογή του, όπως και η παρουσίασή του σε επερχόμενη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, μέσα στον Οκτώβριο.

“Εμείς έχουμε προσκαλέσει τον Υπουργό στην ορκωμοσία αποφοίτων της σχολής Οπτικής του Αιγίου, η οποία θα γίνει τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, ώστε να δει από κοντά την άριστη δουλειά που γίνεται εδώ και να πειστεί για την επαναλειτουργία της σχολής σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Ελπίζουμε να τον έχουμε κοντά μας” τόνισε μιλώντας στο filodimos.gr ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος ως αρμόδιος και θεσμικά πλέον, σχεδιάζει προσεκτικά όλες τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε ο πατρινός υπουργός να δώσει το πολυπόθητο “πράσινο φως” στη διατήρηση αλλά και στη μελλοντική ανάπτυξη του τοπικού εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για