Πωλητήριο στο σπίτι του Καζαντζάκη

Ένα σπίτι-σύμβολο που είχε ταυτιστεί με τον κορυφαίο Κρητικό στοχαστή και συγγραφέα, το Νίκο Καζαντζάκη, βγαίνει στο «σφυρί» και ξεπουλιέται σύμφωνα με το cretalive.gr, άγνωστο ακόμα με ποιο τίμημα, κινητοποιώντας τους απανταχού φίλους του μεγάλου διανοητή.

Πουλάνε το σπίτι του Καζαντζάκη!

Πρόκειται για το σπίτι του Καζαντζάκη στη Γαλλική Αντίμπ, όπου ο Καζαντζάκης έγραψε αρκετά από τα βιβλία του και υπήρξε σπίτι και καταφύγιο για το μεγάλο Κρητικό για αρκετά χρόνια.

Πουλάνε το σπίτι του Καζαντζάκη!

Το σπίτι είχε περάσει στην ιδιοκτησία της συζύγου του Νίκου Καζαντζάκη, Ελένης, η οποία το είχε πουλήσει στους τωρινούς ιδιοκτήτες και οι οποίοι τώρα με τη σειρά τους του έβαλαν …πωλητήριο.

Πουλάνε το σπίτι του Καζαντζάκη!

Πρόσφατα επισκέφτηκε την Κυανή Ακτή και το σπίτι ένας θαυμαστής του Καζαντζάκη, ο οποίος έκπληκτος είδε στην είσοδο του σπιτιού το πωλητήριο και παράλληλα τη διεύθυνση και το όνομα του μεσιτικού γραφείου που έχει αναλάβει να βρει τον επόμενο ιδιοκτήτη του ιστορικού οικήματος. Άμεσα επικοινώνησε με το δήμο Ηρακλείου και την αρμόδια αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

Η ίδια δήλωσε στο cretalive.gr: «Από τη στιγμή που το μάθαμε προσπαθούμε να το ψάξουμε περισσότερο και θα κάνουμε μια προσπάθεια αρχικά απευθυνόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού και στη συνέχεια να κινητοποιήσουμε τους απανταχού φίλους του μεγάλου κρητικού συγγραφέα.

Ξέρουμε πως είναι δύσκολο, σε μια εποχή που προφανώς δεν υπάρχουν χρήματα να αγοραστεί από το δήμο Ηρακλείου το σπίτι στην Αντίμπ, ωστόσο οφείλουμε απέναντι στην ιστορία μας και στην συμβολική και συναισθηματική σχέση που μας συνδέει με το συγκεκριμένο σπίτι, να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε όσον το δυνατόν περισσότερους,μήπως και κάποιοι στην πορεία κινητοποιηθούν και βγουν μπροστά ώστε το σπίτι να περάσει σε ελληνικά χέρια».

ΠΗΓΗ: Cretalive.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για