Πάτρα: Προφυλακιστέος και ο Ιρακινός - Είχε συλληφθεί ως μέλος σπείρας διακίνησης μεταναστών

Πάτρα: Προφυλακιστέος ο Πατρινός ιδιοκτήτης μεταφορικής για την διακίνηση μεταναστών – Δεν έπεισαν οι ισχυρισμοί του (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Τον δρόμο για τις φυλακές θα πάρει τις επόμενες ώρες ο 64χρονος γνωστός Πατρινός, ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας, που κατηγορείται για την διακίνηση μεταναστών μέσω του Λιμανιού της Αχαϊκής Πρωτεύουσας.

Τα όσα είπε σε Ανακριτή και Εισαγγελέα φαίνεται πως δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς που αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκιση του.

Υπενθυμίζουμε πως ο 64χρονος συνελήφθη να οδηγεί φορτηγό ιδιοκτησίας του, την περασμένη Πέμπτη έξω από την είσοδο του Νότιο Λιμένα, στο οποίο εντοπίστηκαν σε ειδική κρύπτη 13 παράνομοι μετανάστες.

Πηγές αναφέρουν πως ο γνωστός επιχειρηματίας αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές ποινές κάθειρξης που αντιστοιχούν σε 15 χρόνια για κάθε ένα μετανάστη.

«Κινείται στα όρια της αυστηρότητα η απόφαση προφυλάκισης του εντολέα μου», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του 64χρονου Άγγελος Παπαναστασίου, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο πελάτης του ουδέποτε είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές κατά το παρελθόν, ενώ δεν είναι δυνατόν να συμμετείχε σε παράνομη μετακίνηση αλλοδαπών μέρα μεσημέρι.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δυο Έλληνες που επέβαιναν στο ένα από τα δυο Ι.Χ που λειτουργούσαν ως προπομποί,  ενώ ο άνδρας Ιρανικής καταγωγής αφέθηκε ελεύθερος.

Ο τέταρτος συλληφθείς από το Ιράκ θα προσέλθει αύριο για να απολογηθεί.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για