ΕΝΦΙΑ: Πότε θα βγουν στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά

Δράσεις κατά του ΕΝΦΙΑ σήμερα και στους τρεις νομούς της Δ. Ελλάδας

Ο καθορισμός του πλαισίου και των ημερομηνιών κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις έξω από εφορίες και τράπεζες στη Δυτική Ελλάδα, ενάντια στον εφιάλτη του ΕΝΦΙΑ, είναι το αντικείμενο των συνελεύσεων που θα γίνουν στα μέσα της εβδομάδας στα αστικά κέντρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Σήμερα Τρίτη στις 10.00 το πρωϊ μέλη κινήσεων και συλλογικοτήτων θα βρεθούν εξω απο υποκαταστήματα τραπεζών όπου θα διανέμουν φυλλάδια σχετικά με τους τρόπους αντίδρασης στην καταβολη του ΕΝΦΙΑ. Στις 6.00 το απόγευμα μέλη των επιτροπών θα βρίσκονται στην πλατεία γεωργίου, όπου θα διανέμουν το εντυπο που έχουν συντάξει Δικηγορικοί Σύλλογοι και αφορούνσ την κατάθεση προσφυγών κατα του ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα οι λαϊκές συνελεύσεις τόσο στην Αχαΐα όσο και την Αιτωλοακαρνανία σκοπεύουν να ζητήσουν από τους Δικηγορικούς συλλόγους των περιοχών αυτών, να κινηθούν σύμφωνα με το παράδειγμα του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου, ο οποίος έχει ήδη σταθεί στο πλευρό των πολιτών και δίνει οδηγίες για την κατάθεση προσφυγών, ενώ παράλληλα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, πως δεν νομιμοποιούνται υπάλληλοι εφοριών να μην λαμβάνουν τις ενστάσεις που αυτοί καταθέτουν για τον ΕΝΦΙΑ.

Το φυλλάδιο για τον ΕΝΦΙΑ από τους «Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια»:

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος άδικος και αντισυνταγματικός, που στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους άνεργους τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου και αφήνει στο απυρόβλητο τον πλούτο.

Είναι ένα νέο χαράτσι, που επεκτείνεται στην φορολόγηση της ιδιοκτησίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της (αγροτεμάχια, οικόπεδα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κ.λ.π.), υπολογίζεται επί πλασματικών αξιών (αντικειμενικές του 2007), και οδηγεί σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και πραγματική αδυναμία πληρωμής.

Επιπλέον πρόκειται για την φορολόγηση ιδιοκτησίας που είναι όχι μόνο απρόσοδη, πολλαπλά φορολογημένη, αλλά και επιβαρυμένη με υποθήκες, κατασχέσεις κ.λ.π.

Το αίτημα είναι ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ, να σταματήσει η φτωχοποίηση της κοινωνίας, να τελειώνουμε με τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όλων αυτών που δεν πληρώνουν γιατί δεν μπορούν, αυτών που δεν πληρώνουν γιατί ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, με μαζική κατάθεση ατομικών ενδικοφανών προσφυγών, ακόμη και αυτών που θα πληρώσουν (με το πιστόλι στον κρόταφο, γιατί έχουν άμεση ανάγκη φορολογικής ενημερότητας, γι’ αυτούς υπάρχει η εξώδικη δήλωση επιφύλαξης) με μαζικές παρεμβάσεις στις Εφορίες και τις Τράπεζες, με πραγματοποίηση εκδηλώσεων για ενημέρωση και οργάνωση δράσεων.

Όλοι και όλες ΜΑΖΙ να δηλώσουμε την απαίτηση μας να καταργηθεί άμεσα αυτό το νομοθετικό ανοσιούργημα και μαζί με αυτό να τελειώνουμε με τους εμπνευστές του.

Πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων:

Α. Πανελλαδικό Διήμερο Δράσεων στις τράπεζες

Β. Άμεση διοργάνωση εκδηλώσεων-συνελεύσεων στις γειτονιές για την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών.

Γ. Ανάληψη πρωτοβουλίας από τις αυτοδιοικητικές κινήσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ (πρόταση προς ΚΕΔΕ).

Δ. Συγκρότηση επιστημονικής ομάδας (από νομικούς, φοροτεχνικούς, οικονομολόγους) που θα αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών (μέσα από συλλογικές-κινηματικές διαδικασίες, αλλά και διαδικτυακά), για τις όποιες νομικές δυνατότητες προστασίας των συμφερόντων τους.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για