Δ. Ελλάδα: Μέλος Δασικού Συνεταιρισμού λαθροϋλοτόμος – Θα πωλούσε 200 τόνους ξυλείας

Κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και μέλος Δασικού Συνεταιρισμού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος για το έγκλημα κατά του περιβάλλοντος που οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες αποκάλυψαν στον Θύαμο του ορεινού Βάλτου.

H Διεύθυνση Δασών είχε πληροφορίες που αξιολόγησε και διασταύρωσε έγκαιρα, οι οποίες οδηγούσαν σε καταλογισμό ευθυνών, όπως και έγινε. Φυσικά η υπόθεση θα απασχολήσει και τη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διεύθυνση Δασών υπό τον συντονισμό του διευθυντή κ. Νικήτα Μάζη και φυσικά τη συνδρομή του δασαρχείου Αμφιλοχίας, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, εντόπισαν την ασύλληπτη αυτή ποσότητα, καλά κρυμμένη με νάιλον και κλαδιά. Τον κεντρικό συντονισμό της όλης επιχείρησης είχε ο ίδιος ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου, ο οποίος, όπως επισημαίνει ο κ. Μάζης, έχει επιδείξει αξιοθαύμαστο ζήλο και ευαισθησία στο θέμα της λαθροϋλοτομίας και γενικότερα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Υπό τις δικές του κατευθύνσεις, μάλιστα, προωθείται ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και του Πανεπιστημίου Πατρών, για την πάταξη ή έστω τον περιορισμό του φαινομένου, με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, που θα επιτρέπει την συνεχή δορυφορική εποπτεία των δασών. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Μάζης, για το εν λόγο πρόγραμμα έχει κατατεθεί ήδη πρόταση και αναμένεται η έγκριση χρηματοδότησης απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εφ όσον το πρόγραμμα εγκριθεί, η εφαρμογή του θα ξεκινήσει πιλοτικά από το Δάσος της Φολόης, στην Αχαία.

Σε ότι αφορά την κατασχεθείσα ποσότητα των παρανόμως ξυλευθέντων δέντρων, αυτή θα διατεθεί σε Κοινωφελή Ιδρύματα και ότι περισσέψει στους κατοίκους της περιοχής, σε πολύ χαμηλή τιμή.

Πηγή: agrinioreport.com

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για