Απολογούνται σήμερα οι διακινητές παράνομων μεταναστών- Ανάμεσα τους και 64χρονος Πατρινός ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας

Σήμερα πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες στην Πάτρα για διακίνηση παράνομων μεταναστών, από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα σήμερα καλούνται στον ανακριτή, ο 40χρονος από το Ιρακ, στον οποίο ανήκε το αυτοκίνητο με το οποίο 36χρονος ομοεθνής του μετέφερε από πλατεία της Πάτρας στο Ζαβλάνι, δώδεκα (12) υπηκόους Συρίας και έναν υπήκοο Ιράκ, ο 52χρονος Έλληνας και η 40 χρονη Ελληνίδα, που οδηγώντας δύο αυτοκίνητα, τέθηκαν προπομποί στο φορτηγό που μετέφερε τους μετανάστες στο νέο λιμάνι και εκτός απροόπτου θα απολογηθεί σήμερα και ο 64χρονος επιχειρηματίας, στον οποίο ανήκει το φορτηγό.

Την Τρίτη θα απολογηθεί ο 36χρονος Ιρακινός που μετέφερε τους μετανάστες με αυτοκίνητο στο Ζαβλάνι.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα διακίνησης μεταναστών, από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, στις 25-9-2014 το απόγευμα, στην Πάτρα, πέντε μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 64 και 52 ετών, ημεδαπή ηλικίας 40 ετών και δύο άνδρες υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 36 και 40 ετών

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση μεταναστών από τη Χώρα μας στο εξωτερικό, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους. Επίσης, (12) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Ιράκ, συνελήφθησαν για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης εξόδου από τη Χώρα.

Ειδικότερα, στις 25-9-2014 το μεσημέρι, ο 36χρονος Ιρακινός μετέφερε με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου ομοεθνή του, από πλατεία της Πάτρας στο Ζαβλάνι, δώδεκα (12) υπηκόους Συρίας και έναν υπήκοο Ιράκ, με τη βοήθεια ενός ακόμη συνεργού του που αναζητείται.

Στο σημείο τους ανέμενε ο 64χρονος, ο οποίος με τη βοήθεια του 36χρονου Ιρακινού και του συνεργού του, μετεπιβίβασε σε φορτηγό (δημοσίας χρήσης μετά ρυμουλκουμένου, ιδιοκτησίας του) τους αλλοδαπούς και τους έκρυψε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη) του φορτηγού.

Στη συνέχεια, ο 64χρονος αφού απέκρυψε με το κάλυμμα του φορτηγού την κρύπτη, κατευθύνθηκε προς το Νέο Λιμένα Πατρών, προκειμένου να επιβιβάσει σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, το φορτηγό με τους μετανάστες ενώ ο 52χρονος με την 40χρονη οδηγώντας δύο αυτοκίνητα, τέθηκαν προπομποί στο φορτηγό, προκειμένου να ελέγχουν αν στη διαδρομή υπάρχουν αστυνομικές ή λιμενικές Αρχές, για να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον 64χρονο.

Στον Νέο Λιμένα Πατρών ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τα αυτοκίνητα του 52χρονου και της 40χρονης, καθώς και το φορτηγό, που οδηγούσε ο 64χρονος και συνελήφθησαν οι τρείς διακινητές καθώς και οι (13) μετανάστες.

Ταυτόχρονα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στην Πάτρα ο 36χρονος Ιρακινός και ο 40χρονος ομοεθνής του.

Ο 64χρονος ημεδαπός είχε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο φορτηγό του, ανάμεσα στο ρυμουλκούμενο και το τράκτορα, ο οποίος καλυπτόταν από λαμαρίνες διάτρητες, ώστε να διευκολύνεται η είσοδος του αέρα και επιπλέον το κάλυμμα του ρυμουλκούμενου, καθιστούσε ιδιαίτερα δυσχερή τον εντοπισμό των μεταναστών.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι διακινητές είχαν προσυμφωνήσει με τους μετανάστες να τους μεταφέρουν από την Πάτρα στην Ιταλία, έναντι της αμοιβής των 5.000 ευρώ το άτομο. Τα χρήματα θα αποδιδόταν στους διακινητές αφού οι μετανάστες έφθαναν στην Ιταλία.

Κατασχέθηκαν:

  1. Ένα φορτηγό αυτοκίνητο,
  2. Ένα ρυμουλκούμενο,
  3. Τρία αυτοκίνητα,
  4. (1465) ευρώ τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των διακινητών και
  5. Εννέα (9) κινητά τηλέφωνα που κατείχαν οι διακινητές.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ κρατούνται οι πέντε διακινητές, προκειμένου να οδηγηθούν στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών στις 29 και 30-9-2014.

Από τους δεκατρείς αλλοδαπούς, οι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι διότι κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα και δελτία ασύλου, ενώ για τους υπόλοιπους έξι εφαρμόστηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης και τους χορηγήθηκαν υπηρεσιακά σημειώματα για την οικειοθελή αναχώρηση τους από τη Χώρα.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για