Με την Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα κορυφώθηκαν οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις της επανακομιδής στην Πάτρα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Κορυφώθηκαν σήμερα Κυριακή οι διήμερες Θρησκευτικές εκδηλώσεις για την 50η επέτειο της επανακομιδής της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ανδρέα.

Στις 6 το απόγευμα ξεκινήσε η πομπή για την Ιχθυόσκαλα όπου ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος  πραγματοποίησε την καθιερωμένη δέηση και αγιασμό για την έναρξη της νέας αλιευτικής περιόδου. Ακολούθως  η Τιμία Κάρα και η εικόνα του Αποστόλου Ανδρέα με πλοιάριο μεταφέρθηκαν διά θαλάσσης στον μώλο της Αγίου Νικολάου, όπου στην πλατεία Τριών Συμμάχων έγινε η Θεία δοξολογία και δέηση παρουσία εκπροσώπων φορέων και αρχών αλλά και πολιτών.

Η ιερά λιτάνευση της Τιμίας Κάρας η οποία τοποθετήθηκε σε τιμητικό στρατιωτικό όχημα, πραγματοποιήθηκε κατά μήκος  της οδού Αγίου Ανδρέου.

litaneia kara agiou andrea patratora2litaneia kara agiou andrea patratora1 litaneia kara agiou andrea patratora3litaneia kara agiou andrea patratora4

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για