«Κέντρο πεθαίνω. Μένω από οξυγόνο. Βοήθεια. Ελάτε να με βοηθήσετε»! Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του ήρωα πυροσβέστη!!!

«Κέντρο πεθαίνω. Μένω από οξυγόνο. Βοήθεια. Ελάτε να με βοηθήσετε», αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είπε στον ασύρματο ο ήρωας πυροσβέστης, Ματθαίος Μάντζιος, λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να σώσει 44χρονη γυναίκα από φλεγόμενο διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο.

Το σήμα του διαβιβάστηκε στο κέντρο στις 21.40 από τον αναλογικό ασύρματό του, καθώς το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας TETRA δεν λειτουργεί εδώ και ενάμιση μήνα, ύστερα από τη μη ανανέωση της σύμβασης με την εταιρεία εγκατάστασης λόγω κόσους.

Δεν ακουγόταν καθαρά η φωνή του-Χάθηκε πολύτιμος χρόνος

Η φωνή του 33χρονου Ματθαίου Μάντζιου που καλούσε σε βοήθεια δεν ακουγόταν καθαρά και οι αξιωματικοί του κέντρου επιχειρήσεων έχασαν στις 21.40 κάθε επικοινωνία μαζί του. Το τελευταίο πράγμα που μπόρεσαν να καταλάβουν ήταν τον κωδικό «1-300» που διαβίβασε και ο οποίος σημαίνει ότι ο 33χρονος είχε εγκλωβιστεί και καλούσε κλιμακοφόρο για τη διάσωσή του.

Το κλιμακοφόρο επιχείρησε διάσωση στις 23.00 όταν ο πυροσβέστης ήταν ήδη νεκρός. Ο συνδικαλιστής πυροσβέστης, Βασίλης Ανδρεαδάκης, δηλώνει στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ότι το μοιραίο βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2014 είχε υπηρεσία και άκουσε με τα αυτιά του τη συνομιλία του άτυχου συναδέλφου του με το κέντρο.

«Το κέντρο δεν τον άκουγε καθαρά και του έλεγε “επανέλαβε”», λέει.

Για το πρόβλημα με τους ασυρμάτους, η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος έστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια.

«Εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, το Π.Σ αντιμετώπισε στις υπηρεσίες της Αττικής την παύση του σύγχρονου συστήματος ασύρματων επικοινωνιών του».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για