Ζάκυνθος: Ξενάγηση τουριστών σε ιστορικά σημεία από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Έντονη είναι η δραστηριότητα που κατά καιρούς αναπτύσσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς. Αυτή τη φορά μέσα από το πρόγραμμα “Ζάκυνθος, τα προσωπεία του Χρόνου” όπου θα αναδείξει την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική συμβολής του εναλλακτικού τουρισμού και του οικοτουρισμού.

Παράλληλα, με την ενδυνάμωση της τοπικής ταυτότητας, καθώς και την ενίσχυση της προβολής της τουριστικής μας εικόνας.

Έχοντας γίνει πλήρως αντιληπτό πως με τον εναλλακτικό τουρισμό οι άνθρωποι αναζητούν ένα διαφορετικό τρόπο διακοπών, ο οποίος συνδέεται με την προστασία της τοπικής κουλτούρας, την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, διοργανώνουν ένα περιβαλλοντικό μονοπάτι στο ιστορικό κέντρο του νησιού για αγγλόφωνους τουρίστες.

Έτσι λοιπόν θα τους προετοιμάσουν, ώστε να ελαχιστοποιήσουν ή ακόμα και να αποφύγουν την πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων σε ευαίσθητες περιοχές, μέσω της ενημέρωσής τους σχετικά με τη στάση τους απέναντι στη χλωρίδα και πανίδα του τόπου προορισμού.

Οι επισκέψεις των τουριστών πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες για να αποφευχθούν προβλήματα υπερσυγκέντρωσης.

Έχουν ήδη ενημερώσει τους επιχειρηματίες και το προσωπικό σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες, που πρέπει να ληφθούν με σκοπό τη διατήρηση υψηλής οικολογικής ποιότητας. Οι εγκαταστάσεις είναι από φιλικά προς το περιβάλλον και η αρχιτεκτονική τους σύμφωνη με την τοπική τεχνοτροπία.

Στο πλαίσιο του προβληματισμού των στελεχών του για την αειφόρο ανάπτυξη θα κάνουν στροφή από τις εντατικές σε πιο ήπιες μορφές τουρισμού.

Πηγή: imerazante.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για