Ηλεία: Αντιπλημμυρική θωράκιση στο Βαρθολομιό

Στην ευρύτερη περιοχή του Βαρθολομιού εργάζονται τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία του δήμου Πηνειού ενισχύοντας, ενόψει τον πρώτων έντονων βροχοπτώσεων, την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Για τον ίδιο σκοπό στη «μάχη» να προλάβουν τις πλημμύρες έχουν ριχθεί και τα συνεργεία του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, καθώς η περιοχή του Βαρθολομιού γίνεται αποδέκτης των όμβριων υδάτων όλων των γύρω περιοχών με αποτέλεσμα ο κίνδυνος της πλημμύρας να είναι μεγάλος!

Μιλώντας στη εφ. «Πατρίς» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πηνειού κ. Σπύρος Βασιλείου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς ως δήμος και εγώ προσωπικά ως υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τον ΤΟΕΒ αλλά και με τα δικά μας μηχανήματα συνεχίζουμε τους καθαρισμούς των κεντρικών αντιπλημμυρικών καναλιών. Στην περιοχή της Γαστούνης, σε συνεργασία πάντα με τον ΤΟΕΒ, έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τους καθαρισμούς, απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες. Εδώ στο Βαρθολομιό που υπάρχει και το μεγαλύτερο πιστεύω πρόβλημα τόσο σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων αλλά και με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και συνεργάτες που μας συμβουλεύουν, γνωρίζοντας καλύτερα την περιοχή και τα προβλήματά της, προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαστε όλοι μαζί μια ομάδα και έτσι θα λειτουργούμε. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο γιατί τα πάντα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα. Στους δήμους παλεύουμε με νύχια και με δόντια να σταθούμε όρθιοι. Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει και θα συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Πηνειού κ. Νίκος Μαφρέδας είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ο δήμος λειτουργεί και έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσουμε να τον προστατεύσουμε. Βρισκόμαστε στο τελείωμα και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Εκείνο που θα ήθελα να παρακαλέσω τους κατοίκους όλου του δήμου Πηνειού είναι να προσέξουμε όλοι, μην βγάζουμε κλαδιά έξω στα πεζοδρόμια, δεν έχουμε τρόπο περισυλλογής, δεν έχουμε πού να τα πάμε και δεν έχουμε και το κατάλληλο προσωπικό για να τα διώξουμε. Θέλω τη βοήθεια όλων των κατοίκων του δήμου για να έχουμε έναν δήμο καθαρό και με τον άξιο δήμαρχο που έχουμε τον Αλέξη Καστρινό να τον φτάσουμε πολύ ψηλά».

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Θανόπουλος είπε: «Βρισκόμαστε σε μια περιοχή από τις δύσκολες αντιπλημμυρικά, στο Βαρθολομιό. Είναι κάποιες περιοχές που όλοι ξέρουμε ότι γίνονται αποδέκτες των υδάτων από το Μάχου, το Κάστρο κ.α.. Είμαστε σε ετοιμότητα κάθε χρόνο να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του χειμώνα. Ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά όπως τα τελευταία 3-4 χρόνια που δεν έχουμε πλημμύρες. Με τους λιγοστούς πόρους που έχουμε αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλή συνεργασία με τον ΤΟΕΒ. Τις δύσκολες μέρες που περνάμε δεν έχει σημασία αν είναι τομέας ευθύνης δικός μας ή του ΤΟΕΒ. Και οι δύο προσπαθούμε και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά».

Πηγή: patrisnews.com

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για