Δυτική Ελλάδα: Εκβιασμοί με «ροζ βίντεο» σε σχολεία της Πάτρας

Κόκκινο έχουν χτυπήσει οι καταγγελίες στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για σεξουαλική παρενόχληση, εκβιασμό και δημόσιο εξευτελισμό -μέσω διαδικτύου- ανυποψίαστων πολιτών, που κάποια στιγμή της ζωής τους αποτύπωσαν στο φωτογραφικό φακό προσωπικές τους στιγμές με τους ερωτικούς τους συντρόφους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περιπτώσεις δημοσιοποίησης φωτογραφιών πρώην ερωτικών συντρόφων και όχι μόνο, σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό το δημόσιο εξευτελισμό του θύματος και την συκοφάντησή του, έχουν λάβει διαστάσεις… επιδημίας, κυρίως στις νεαρές ηλικίες.

Περιπτώσεις εκβιασμών με θύματα κυρίως κορίτσια έχουν καταγραφεί και σε σχολεία της Πάτρας. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν τίθεται ζήτημα εκβιασμού αλλά κακόγουστης φάρσας κυρίως από συμμαθητές των ανηλίκων. Οι οποίοι επιδεικνύουν σε άλλους συμμαθητές τους κάποιες «προσωπικές στιγμές» της ανήλικης (όχι απαραίτητα σεξουαλικές) καταντώντας την… περίγελο για τον ανδρικό πληθυσμό των σχολικών τάξεων.

Σε πολλές περιπτώσεις ψυχολόγοι στην Πάτρα έχουν ασχοληθεί με τέτοια περιστατικά, αφού ανήλικες έχουν υποστεί νευρικό κλονισμό! Σε φοιτήτριες δε του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν βιντεοσκοπηθεί και ερωτικές τους πράξεις και οι διαδικτυακές απειλές… είναι συχνές. Ωστόσο η Αστυνομία πρόκειται να λάβει τα μέτρα της έστω και αν ο εκβιασμός που γίνεται δεν είναι πάντα «διαδικτυακός»! Κάποιοι γνωρίζοντας τον κίνδυνο να συλληφθούν, περιορίζονται στο να δείχνουν τα βίντεο τους με πρωταγωνίστρια το κορίτσι που εκβιάζουν… σε φιλικά τους πρόσωπα ώστε να την εξευτελίζουν.

Eνημέρωση στα σχολεία της ΠάτραςΜάλιστα, λόγω του έντονου προβλήματος, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με εισήγηση του Διοικητή της, Μανώλη Σφακιανάκη, θα ανακοινώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα έναν τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό, όπου τα θύματα θα μπορούν να καταγγείλουν και τηλεφωνικά τον εκβιασμό και τον εξευτελισμό που έχουν υποστεί.Παράλληλα, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ειδικές δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία όλης της χώρας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και οι μαθητές με σκοπό την αποτροπή εκβιασμού μαθητών από άλλους μαθητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έφθασαν στα χέρια τους φωτογραφίες με προσωπικές στιγμές του θύματος.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για